Η Aleph Alpha, μια γερμανική startup που αναλαμβάνει την υποστηριζόμενη από τη Microsoft εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, δήλωσε τη Δευτέρα ότι συγκέντρωσε 500 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης που υποστηρίζεται από εταιρείες όπως η Bosch, η SAP και η Hewlett Packard Enterprise.

Η εταιρεία, η οποία έχει δημιουργήσει τα δικά της μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, συγκέντρωσε τα νέα μετρητά σε μια σειρά Β γύρο, τον δεύτερο μεγάλο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας. Είναι ένα ασυνήθιστα μεγάλο ποσό μετρητών για έναν κύκλο επενδύσεων της σειράς Β.

Η συγκέντρωση κεφαλαίων υποστηρίχθηκε κατά κύριο λόγο απο γερμανικές εταιρείες, με τον επιχειρηματικό κολοσσό πληροφορικής SAP, ο όμιλος Schwarz, ιδιοκτήτης της Lidl, και η συμβουλευτική εταιρεία Christ&Company Consulting που επενδύουν στον νέο κύκλο της εταιρείας.

Η Park Artificial Intelligence και η Burda Principal Investments επένδυσαν επίσης.

Η Aleph Alpha δεν αποκάλυψε την αποτίμησή της στον τελευταίο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Η Aleph Alpha θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να επενδύσει σε έρευνα σε μοντέλα θεμελίωσης, προηγμένες δυνατότητες προϊόντων και εμπορευματοποίηση του λογισμικού της, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση τη Δευτέρα.

«Με αυτήν την τελευταία επένδυση, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις δυνατότητές μας και να επιτρέψουμε στους συνεργάτες μας να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της τεχνολογικής εξέλιξης», δήλωσε ο Jonas Andrulis, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Aleph Alpha.

«Για να ενδυναμώσει τους πελάτες, η Aleph Alpha θα συνεχίσει να επεκτείνει τις προσφορές της, διατηρώντας παράλληλα την ανεξαρτησία και την ευελιξία για τους πελάτες σε υποδομές, συμβατότητα cloud, υποστήριξη on-premise και υβριδικές ρυθμίσεις».

Ένα μεγάλο κομμάτι δραστηριότητας της Aleph Alpha με την τεχνολογία της είναι ότι ασκεί πίεση για μια έννοια γνωστή ως «κυριαρχία δεδομένων», η έννοια ότι τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε μια συγκεκριμένη χώρα υπόκεινται στους νόμους αυτής της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: