Σε συζητήσεις για την πώληση μετοχών σε αποτίμηση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν εργαζόμενοι βρίσκεται η OpenAI, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Η startup τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκεται πίσω από το ChatGPT διαπραγματεύεται τη συναλλαγή, γνωστή ως δημοπρασία (tender), με πιθανούς επενδυτές, είπαν οι πηγές, που ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους. Η εταιρεία δεν έχει οριστικοποιήσει τις προσφορές και οι όροι θα μπορούσαν ακόμη να αλλάξουν, συμπλήρωσαν.

Με αποτίμηση 86 δισεκατομμύρια δολάρια η OpenAI, θα ξεπεράσει εταιρείες όπως η Stripe και η κινεζική διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης Shein και να γίνει μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο, πίσω από τη SpaceX του Έλον Μασκ και τη ByteDance, μητρική του TikTok.

Ένας εκπρόσωπος του OpenAI με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει ετήσια έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων καθώς οι επιχειρήσεις υιοθετούν την τεχνολογία, ανέφερε το Bloomberg τον Αύγουστο.

Τον περασμένο μήνα, η Wall Street Journal επεσήμανε ότι το OpenAI συζητούσε μια πιθανή πώληση μετοχών που θα αποτίμησε την startup στα 80 έως 90 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: