Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επενδύσει έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic και θα αναλάβει μια μειοψηφική θέση ιδιοκτησίας στην εταιρεία.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon τη Δευτέρα δήλωσε ότι θα επενδύσει έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic και θα αναλάβει μια μειοψηφική θέση ιδιοκτησίας στην εταιρεία.

Η κίνηση υπογραμμίζει την επιθετική στρατηγική AI της Amazon καθώς φαίνεται να συμβαδίζει με ανταγωνιστές όπως η Microsoft και της Alphabet Google.

Η Anthropic ιδρύθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια από πρώην στελέχη έρευνας του OpenAI και πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο της στο νέο chatbot AI που ονομάζεται Claude 2.

Η Amazon θέλει να αξιοποιήσει τη διαφημιστική εκστρατεία και την υπόσχεση της λεγόμενης παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία περιλαμβάνει τεχνολογία όπως το ChatGPT του OpenAI, καθώς και τα chatbots Claude της Anthropic.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν τη Δευτέρα ότι σχηματίζουν μια στρατηγική συνεργασία για την προώθηση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, με την startup να επιλέγει τις υπηρεσίες Web Amazon ως τον κύριο πάροχο cloud.

Η Anthropic είπε ότι θα παρέχει στους πελάτες της AWS έγκαιρη πρόσβαση σε μοναδικά χαρακτηριστικά για την προσαρμογή του μοντέλου και τις δυνατότητες τελειοποίησης.

Η Anthropic θα χρησιμοποιήσει επίσης προσαρμοσμένους ημιαγωγούς σχεδιασμένους από AWS για να εκπαιδεύσει τα βασικά μοντέλα που στηρίζουν τις εφαρμογές της AI.

Τα μοντέλα θεμελίωσης είναι μεγάλα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που εκπαιδεύονται σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων, έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν για να επιλύουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών.

Διαβάστε ακόμη: