Ο ΟΑΣΑ θα αξιοποιήσει στο σχεδιασμό του την Τεχνητή Νοημοσύνη. Όπως ανακοινώθηκε στο 6o Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών– ITC 2023 ο ΟΑΣΑ θα σχεδιάσει εκ νέου τα δρομολόγια στην Αττική.

Η μελέτη και η συλλογή στοιχείων για το «Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών Αττικής»,  θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα λάβει υπόψη της τόσο τις ανακατατάξεις του πληθυσμού όσο και τις αλλαγές στους οικισμούς, όπως είναι π.χ. οι παραθεριστικοί.

Για το σκοπό αυτό θα δρομολογηθεί πιλοτικά αστικό λεωφορείο στη Νέα Μάκρη, που μέχρι τώρα εξυπηρετείται από υπεραστικά λεωφορεία.

Στον επανασχεδιασμό των δρομολογίων, ο ΟΑΣΑ πρόκειται να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες της «Τεχνητής Νοημοσύνης», ώστε π.χ. να προσθέσει οχήματα σε δρομολόγια με αυξημένη κίνηση, αφαιρώντας τα από άλλες περιοχές με μειωμένη κίνηση.

Σήμερα ο ΟΑΣΑ εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό με 1.400 λεωφορεία και τρόλεϊ, 50 συρμούς του μετρό και 24 συρμούς του τραμ, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρός του Γιώργος Σπηλιόπουλος στην Αττική μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 1 εκατομμύριο επιβάτες ημερησίως.

Διαβάστε ακόμη: