search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Hewlett Packard σε συζητήσεις για εξαγορά της εταιρείας υπηρεσιών cloud Nutanix

Σε συνομιλίες φημολογείται ότι βρίσκεται η Hewlett Packard Enterprise (HPE) για την εξαγορά της Nutanix, εταιρείας υπηρεσιών cloud.

nutanix

Σε συνομιλίες φημολογείται ότι βρίσκεται η Hewlett Packard Enterprise (HPE) για την εξαγορά της Nutanix, εταιρείας υπηρεσιών cloud.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα μπορούσε να είναι αμοιβαία επωφελής σύμφωνα με τους ειδικούς ενώ θα μπορούσε να κάνει την HPE κυρίαρχο παίκτη στην αγορά του cloud computing.

Η Nutanix προσφέρει στους πελάτες της μια ανοιχτή, καθορισμένη από λογισμικό υβριδική πλατφόρμα cloud.

Η HPE, από την άλλη πλευρά, αυτοαποκαλείται εταιρεία edge-to-cloud που βοηθά τους πελάτες να προστατεύουν, να αναλύουν και να ενεργούν με βάση τα δεδομένα και τις εφαρμογές τους από οπουδήποτε. «Οι δύο εταιρείες έχουν μια συμβιωτική και ανταγωνιστική σχέση.

Είναι συμβιωτική γιατί όταν η Nutanix βγαίνει στην αγορά για να πουλήσει τα προϊόντα HCI, μερικές φορές χρησιμοποιεί διακομιστές HP για να συσκευάσει τη συμφωνία HCI», δήλωσε ο Sanchit Vir Gogia, επικεφαλής αναλυτής και διευθύνων σύμβουλος της Greyhound Research.

«Ταυτόχρονα, η HPE έχει ένα χαρτοφυλάκιο που ονομάζεται SimpliVity, το οποίο είναι σούπερ ανταγωνιστικό της Nutanix».

Για το οικονομικό έτος 2022, η Nutanix σημείωσε έσοδα $1,6δισ., ενώ τα έσοδα HPE ανήλθαν σε $28,5 δισ.

Σύμφωνα με το cio, τον Οκτώβριο η Nutanix φέρεται να διερευνούσε ευκαιρίες πώλησης αφού έλαβε ενδιαφέρον εξαγοράς.

Μέχρι εχθές Τετάρτη, η Nutanix είχε περίπου $6,5 δισ. κεφαλαιοποίηση ενώ η αξία της HPE ήταν τριπλάσια από αυτήν στα $21,6δισ.

Σήμερα και λίγο πριν το άνοιγμα της διαπραγμάτευσης στις αγορές των ΗΠΑ, η Nutanix είναι μια από τις «pre market movers» με τις μετοχές της να καταγράφουν άνοδο 5,3% στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση μετά από αυτή την αναφορά του Bloomberg.

Σύμφωνα με το cnbc οι συνομιλίες εξαγοράς εκτιμάται ότι είναι σε εξέλιξη ακόμη όμως οι ενδείξεις για συμφωνία είναι ασαφείς.

Διαβάστε ακόμη: