search

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυσάρεστα νέα για χρηματοδοτήσεις και καταθέσεις ιδιωτικού τομέα, επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα από τον τομέα της οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ούτε οι χρηματοδοτήσεις ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεων πάνε καλά, ούτε οι καταθέσεις…

Δυσάρεστα νέα για χρηματοδοτήσεις και καταθέσεις ιδιωτικού τομέα, επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα από τον τομέα της οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ούτε οι χρηματοδοτήσεις ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεων πάνε καλά, ούτε οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεων, αλλά και των νοικοκυριών.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι συνθήκες είναι ομαλές, τουναντίον οι μειώσεις και η υστέρηση που εμφανίζουν καταγράφουν την πραγματική εικόνα στην οικονομία, από την πλευρά της ροής χρήματος κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Ιδού πως έχει η εικόνα: Τον περασμένο μήνα, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα μειώθηκε σε 5,3% από 6,0% τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο.

Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 898 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 752 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Προς τις επιχειρήσεις τώρα, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης τον Οκτώβριο, ήταν αρνητική κατά 665 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 723 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 11,3% από 12,5% τον προηγούμενο μήνα.

Στον τομέα των καταθέσεων τώρα. Οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα παρουσίασαν μείωση κατά 550 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, έναντι αύξησης κατά 2,255 δις ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 5,9% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα.

Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων τώρα, εμφάνισαν μείωση κατά 671 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, έναντι αύξησης κατά 1,502 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 11,1% από 11,5% τον προηγούμενο μήνα.

Αναφορικά τώρα με τις καταθέσεις από νοικοκυριά, αν και αθροίζονται με τις αντίστοιχες από ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, εντούτοις δείχνουν ότι το εισόδημα προς αποταμίευση-κατάθεση των οικογενειών σημειώνει κατακόρυφη κάμψη, καθώς αυξήθηκαν μόνο κατά 121 εκατ. Ευρώ τον Οκτώβριο, έναντι αύξησης κατά 753 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: