Ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες δίνει η Deutsche Bank, αυξάνοντας τις τιμές στόχους, με σύσταση buy και προτίμηση σε Eurobank και Εθνική, παρά το γεγονός ότι δεν τις θεωρεί πλέον φθηνές,

Ειδικότερα, για την Τράπεζα Πειραιώς η γερμανική τράπεζα αυξάνει την τιμή στα 4,20 ευρώ από 3,95 ευρώ προηγουμένως με σύσταση Hold, για την Εθνική Τράπεζα στα 8,95 ευρώ από 8,30 ευρώ με σύσταση buy, για την Eurobank τιμή στόχο τα 2,55 ευρώ από 2,4 ευρώ με σύσταση buy και για την Alpha Bank  τιμή στόχο τα 2,20 ευρώ από 2,15 ευρώ, επίσης με σύσταση buy.

«Οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται να επωφελούνται από πολλαπλούς θετικούς ανέμους, αποτελώντας για πολλούς επενδυτές το μέρος που πρέπει να βρίσκονται, μετά από ισχυρά beats στα αποτελέσματα και λαμπρές προοπτικές, λόγω της σε μεγάλο βαθμό βελτιωμένης κερδοφορίας και ανθεκτικότητας, καθώς και της βελτιωμένης ρευστότητας της αγοράς μετά τις εκποιήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Αυτό φαίνεται να αντικατοπτρίζεται στις επιδόσεις των μετοχών για περισσότερο από ένα έτος, οδηγώντας σε πολλαπλασιαστές που ευθυγραμμίζονται σε γενικές γραμμές με εκείνους των ομοειδών εταιρειών της Νότιας Ευρώπης, με P/Es 2025 στην περιοχή περίπου των 6 φορών και P/TBVs στο 0,6 με 0,8 φορές για αποδοτικότητα RoTEs 10% με 15% (με ισχυρά πλεονάζοντα κεφάλαια). Έτσι, αν και πιστεύουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι πλέον φθηνές, βλέπουμε λόγους να παραμείνουμε θετικοί», τονίζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.

Κορυφαία επιλογή η Eurobank

Kορυφαία επιλογή για την Deutsche Bank αποτελεί η μετοχή της Eurobank, καθώς θεωρεί δεδομένη την ισχύ της σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο περιθώριο για θετικές εκπλήξεις, της συνεχιζόμενης διαδικασίας εξαγοράς και ενοποίησης της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο.

Επιπλέον, το guidance που παρέχεται για το επιχειρηματικό της σχέδιο για την περίοδο 2024 έως 2026 επηρεάζει ορισμένες υποθέσεις  που μπορεί να χρειαστεί να αναβαθμιστούν τα επόμενα τρίμηνα. Η γερμανική τράπεζα εξακολουθεί να προτιμά την Εθνική Τράπεζα,  λόγω της εντυπωσιακής επίδοσης και του πιθανού καταλύτη από την άμεση αγορά του μεριδίου του ΤΧΣ ως τον καλύτερο τρόπο χρήσης του πλεονάζοντος κεφαλαίο.

Διαβάστε ακόμη: