search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Credit Suisse: Ράλι 10% – Έτοιμος να επενδύσει ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

Ράλι 10% καταγράφουν οι μετοχές της Credit Suisse

Credit Suisse: Ράλι 10% - Έτοιμος να επενδύσει ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

Ράλι 10% καταγράφουν οι μετοχές της Credit Suisse, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και Αμερικανοί επενδυτές ιδιωτικών κεφαλαίων ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μερίδια στη νέα επενδυτική τράπεζα.

Πηγές προσκείμενες στο θέμα δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο πρίγκιπας Μοχάμεντ εξετάζει επένδυση ύψους περίπου 500 εκατ. δολαρίων στη μονάδα, γνωστή ως Credit Suisse First Boston. Η απόσχιση του τμήματος που εδρεύει στη Νέα Υόρκη έρχεται καθώς η Credit Suisse επιδιώκει να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της και να αντλήσει 4,2 δισ. δολάρια σε νέες μετοχές μετά από μια σειρά σκανδάλων, ρυθμιστικών θεμάτων και αδύναμων οικονομικών επιδόσεων.

Η WSJ πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές αν ο πρίγκιπας θα πραγματοποιήσει την επένδυση μέσω της Saudi National Bank, η οποία έχει ήδη οριστεί να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Credit Suisse μετά την πώληση των μετοχών, ή μέσω ενός ξεχωριστού οχήματος. Ο πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν είναι επίσης πρόεδρος του κρατικού ταμείου πλούτου της Σαουδικής Αραβίας, του Public Investment Fund.

Το ενδιαφέρον του Ριάντ φέρεται να πηγάζει από την απόφαση της CS First Boston να επιλέξει τον γνωστό dealmaker Μίκαελ Κλάιν, ως υποψήφιο διευθύνοντα σύμβουλο, αναφέρει η WSJ. Ο Κλάιν έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με το βασίλειο, μετά τη συμμετοχή του σε μεγάλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, όπως η αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Arabian Oil Co. το 2019.

Ωστόσο, καμία σταθερή επενδυτική προσφορά δεν έχει σταλεί ακόμη από καμία σαουδαραβική οντότητα στην Credit Suisse, ανέφερε η WSJ.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στις συζητήσεις δήλωσαν επίσης στην WSJ ότι περαιτέρω υποστήριξη θα μπορούσε να προέλθει από διάφορους επενδυτές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Atlas Merchant Capital του υψηλού προφίλ τραπεζίτη Μπομπ Ντάιαμοντ. Προηγουμένως έχει δηλώσει ότι έχει εξασφαλίσει δέσμευση ύψους 500 εκατ. δολαρίων από επενδυτή αγνώστων στοιχείων.

Διαβάστε ακόμη: