search

ΚΟΣΜΟΣ

Credit Suisse: «Πράσινο φως» για ΑΜΚ 4 δισ. δολ. και προειδοποίηση για ζημιές – μαμούθ

Η Credit Suisse προειδοποίησε για ζημίες προ φόρων 1,6 δισ. δολ. το δ' τρίμηνο του 2022

Credit Suisse: Αποκλείουν στήριξη οι Σαουδάραβες - Κατάρρευση 20% για τη μετοχή

Το «πράσινο φως» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4 δισ. ελβετικά φράγκα (4,20 δισ. δολ.) έδωσαν οι μέτοχοι της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, με σκοπό τη χρηματοδότηση της εξυγίανσης.

Νωρίτερα, η τράπεζα προειδοποίησε για ζημίες προ φόρων 1,6 δισ. δολ. το δ’ τρίμηνο του 2022, με φόντο το  “δύσκολο” οικονομικό περιβάλλον, με τη μετοχή της ελβετικής τράπεζας να υποχωρεί  5%.

Περίπου το 92% και το 98% των μετόχων σε έκτακτη γενική συνέλευση υποστήριξαν τις δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που προτάθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας που έχει βυθιστεί στα σκάνδαλα.

“Η σημερινή ψήφος των μετόχων σημτοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας για την οικοδόμηση της νέας Credit Suisse” δήλωσε ο πρόεδρος Axel Lehmann μετά το αποτέλεσμα της Τετάρτης.

“Η ψήφος αυτή επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στη στρατηγική, όπως την παρουσιάσαμε τον Οκτώβριο, και είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στην υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων για να θέσουμε τα θεμέλια για μελλοντική κερδοφόρα ανάπτυξη”, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: