search

LIFESTYLE

Viral στο TikTok δύο αδελφές από τη Θεσσαλονίκη: Από άνεργες νηπιαγωγοί, πετυχημένες επιχειρηματίες

Με τα έξυπνα βιντεάκια τους στο TikTok, συμβουλεύουν τους γονείς για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητα με τα παιδιά τους

221122131007_tiktok

Από άνεργες νηπιαγωγοί, δύο αδελφές από τη Θεσσαλονίκη κατάφεραν όχι μόνο να βρουν μια επιτυχημένη επαγγελματική διέξοδο, αλλά και να γίνουν viral στο TikTok, με τα έξυπνα βιντεάκια τους, μέσω των οποίων συμβουλεύουν τους γονείς για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητα με τα παιδιά τους.

Η Αναστασία και η Γεωργία Μπαΐρα σπούδασαν και εργάστηκαν ως νηπιαγωγοί, ακολουθώντας την αγάπη τους για τα παιδιά και την εκπαίδευση, ωστόσο βρέθηκαν στην ανεργία, με την κατάσταση να χειροτερεύει εν μέσω πανδημίας. Ήταν τότε που οι δυο αδελφές, εντοπίζοντας τα προβλήματα που αφήνει η πανδημία και ο εγκλεισμός στα παιδιά, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μικρή επιχείρηση με χειροποίητα προϊόντα, που κάνουν την απασχόληση των παιδιών πιο δημιουργική, πιο εκπαιδευτική, αλλά κυρίως πιο διασκεδαστική, ενώ παράλληλα στο Τικ Τοκ, με έξυπνα βιντεάκια, παρέχουν συμβουλές για γονείς.

Γιατί ξεκίνησαν να ασχολούνται με το TikTok

«Η εργασία και η εμπειρία μας ως παιδαγωγοί, στον ιδιωτικό τομέα, δεν μας ήταν καθόλου ευχάριστη. Προσπαθούσαμε να επιβιώσουμε, κάνοντας αυτό που αγαπάμε και το αντίτιμο μας ήταν η εκμετάλλευση», επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γεωργία Μπαΐρα και εξηγεί πως η αδελφή της Αναστασία, στα δύσκολα χρόνια της καραντίνας έμεινε άνεργη.

Αποφάσισε, λοιπόν, να αξιοποιήσει τη δημιουργικότητά της και έτσι γεννήθηκε η ιδέα της μικρής επιχειρήσεις.

Η καραντίνα αποτέλεσε για τις δυο αδελφές ένα κίνητρο να παρατηρήσουν εκ βαθέων τις ελλείψεις και τα προβλήματα της εκπαίδευσης στη νηπιακή ηλικία, αλλά και να ακούσουν τις ανάγκες γονιών και εκπαιδευτικών.

«Πυρήνας μας, η αγάπη μας για τα παιδιά και η δυνατότητα ανάπτυξης και εκμάθησης δεξιοτήτων τους, είτε είναι στο σχολείο, είτε στο σπίτι, είτε βόλτα, είτε διακοπές, μέσα από χειροποίητα προϊόντα που κάνουν την απασχόλησή τους ακόμα πιο δημιουργική, πιο εκπαιδευτική, αλλά κυρίως πιο διασκεδαστική. Με αυτό το σκοπό στο μυαλό μας, ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα, να χτίζουμε σιγά σιγά τη μικρή μας επιχείρηση», υπογραμμίζουν.

Τα βιντεάκια τους στο TikTok έχουν χιλιάδες ακόλουθους

Οι δύο νεαρές νηπιαγωγοί είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο ΤikTok και με τα έξυπνα βιντεάκια τους έχουν κερδίζει την εμπιστοσύνη των γονέων και των εκπαιδευτικών. «Μας στέλνουν αρκετοί γονείς, με προσωπικό μήνυμα, ένα πρόβλημά τους σχετικό με τα παιδιά και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουμε με τον κόσμο και να τους βοηθήσουμε, όσο το δυνατόν καλύτερα, σύμφωνα πάντα με τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας, πάνω στο αντικείμενο. Προσπαθούμε, μέσα από τα βιντεάκια μας, να εγείρουμε ερωτήματα και απορίες, που απασχολούν κάθε γονιό και εκπαιδευτικό και να δώσουμε λύσεις, που μπορεί να τους βοηθήσουν», εξηγούν οι δύο αδελφές.

Βασικός στόχος τους, όπως λένε, είναι να βοηθήσουν με τις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη τους για τα παιδιά, τα ίδια τα παιδιά, αλλά και όλους τους παράγοντες που τα περιβάλλουν. «Ο κορονοϊός σαν γεγονός μας αποσυντόνισε όλους», λένε και προσθέτουν: «θέλουμε να επαναφέρουμε στις καρδιές όλων, τη σημαντικότητα που έχει για ένα παιδί, το να δημιουργεί από το μηδέν κάτι δικό του. Για εμάς αυτός είναι και ο πιο κατάλληλος τρόπος στην προσχολική ηλικία που βρίσκεται ένα παιδί, για να μάθει ουσιαστικά μέσα από αυτό που θα φτιάξει και το τι είναι, τον λόγο που υπάρχει. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους γονείς, που δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να κατασκευάσουν δραστηριότητες για τα παιδιά τους και να παίξουν μαζί τους, εμείς να γίνουμε αυτός ο συνδετικός κρίκος, για να περνούν ποιοτικά και ψυχαγωγικά απογεύματα», υπογραμμίζουν.

«Θέλουμε τα παιδιά να διασκεδάζουν και ταυτόχρονα να ενισχύουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους, μένοντας μακριά από τα τάμπλετ και τις τηλεοράσεις», επισημαίνει η Γεωργία Μπαΐρα και εξηγεί πως «εάν γονείς και εκπαιδευτικοί, ακολουθήσουν μια κοινή γραμμή διαπαιδαγώγησης και εστιάσουν στην ανάπτυξη των παιδιών, μέσω των αισθήσεων και της βιωματικής και δημιουργικής εκπαίδευσης, είναι σχεδόν βέβαιο πως η νοοτροπία της οθόνης του υπολογιστή, που δημιούργησε η πανδημία, θα αλλάξει».

Διαβάστε ακόμη: