“Πλώρη” για το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων έβαλε για ακόμη μια φορά το Ελληνικό Χρηματιστήριο με τους οι αγοραστές να καταφέρνουν να ανασυνταχθούν και να απορροφήσουν σταδιακά τις απώλειες, βάζοντας τον Γενικό Δείκτη ακόμα και σε θετική περιοχή.

Οπως αναφέρουν οι αναλυτές της αγοράς ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να κινείται σε ανοδικό βραχυπρόθεσμο μοτίβο, με την περιοχή των 917-920 μονάδων να αποτελεί τη σοβαρή αντίσταση.

Λίγο μετά τη 1.30 ώρα κατέγραφε άνοδο της τάξης του 30% στις 895,03 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 24 εκατ.

Σε θετική τροχιά οι τράπεζες με την Alpha να ενισχύεται 1,47%, την Eurobank 0,98%, την Εθνική 0,63% και την Πειραιώς να είναι οριακά υψηλότερα κατά 0,04%.

Θετικό πρόσημο από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και με άνοδο άνω του 1% έχουν οι μετοχές των Βιοχάλκο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος. Αντίθετα ρευστοποιήσεις παρατηρούνται στην μετοχή της Motor Oil, της Coca Cola , της ΔΕΗ, της Σαράντης, της Quest και της Jumbo.

Μεικτές τάσεις και στην ευρύτερη μεσαία κεφαλαιοποίηση με την Πλαστικά Θράκης να «ξεχωρίζει» καταγράφοντας άνοδο 3,3% αλλά και την Entersoft με κέρδη 1,54%. Αντίθετα σημαντική πτώση σημειώνει η Πλαίσιο κατά 2,78% και η Παπουτσάνης κατά 2,77%. Στα «κόκκινα» και ο τίτλος της Premia καθώς και οι ΚριΚρι και Τεχνική Ολυμπιακή.

Διαβάστε ακόμη: