“Ακροβατεί” στα επίπεδα των 1.200 μονάδων ο Γενικός Δείκτης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο με τους επενδυτές να συνεχίζουν να εμφανίζονται δυστακτικοί σε τοποθετήσεις και μάλλον να “μαζεύουν” τα βραχυχρόνια κέρδη τους αναμένοντας περαιτέρω εξελίξεις.

Οπως λένε οι αναλυτές “η αγορά πληρώνει κατευθείαν με πωλησεις τα αρνητικά αποτελέσματα όχι μόνο σε μεγάλα χαρτιά αλλά ακόμα και στην περιφέρεια”. Το κλίμα έχει επιβαρυνθεί, με τη γενικότερη πεποίθηση πως όσοι προσπάθησαν να τοποθετηθούν θα ψάξουν την έξοδο, πουλώντας και ανατροφοδοτώντας το αρνητικό momentum.

Ο Γενικός Δείκτης λίγο μετά τις 11.30 ώρα καταγράφει κέρδη 0,31% στις 1.196 μονάδες. Στο ταμπλό οι τράπεζες καταγράφουν μεικτές τάσεις με την Alpha Bank να ενισχύεται κατά 0,72%, την Εθνική κατά 0,53% και τις Eurobank και Πειραιώς να υποχωρούν σε ποσοστό 0,41% και 0,65% αντίστοιχα. Το ενδιαφέρον παραμένει και στην Optima Bank η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη την ΙΡΟ με υψηλούς στόχους. Παρότι επισήμως δεν έχουν τεθεί στόχοι, ανεπίσημα δηλώνεται από πλευράς τράπεζας η αισιοδοξία ότι η ζήτηση θα ξεπεράσει ως και 3 φορές την προσφορά.

Η μετοχή της Aegean καταγράφει κέρδη 0,59%, η Coca Cola 1,09%, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,67%, τα ΕΛΠΕ 0,94% και η Lamda Development 1%. Στα “κόκκινα” ΓΕΚΤΕΡΝΑ με απώλειες 0,15%, ΔΕΗ με 0,68%, Μοτορ Οιλ 0,59% και Μυτιληναίος 0,35%.

Διαβάστε ακόμη: