Ο Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε έμμεσες απειλές, αναφέροντας, ωστόσο, ότι είναι έτοιμος για συνάντηση με την ελληνική πλευρά, ώστε «να μοιρασθεί ακριβοδίκαια όλος ο πλούτος» του Αιγαίου.

«Η Τουρκία δεν είναι απειλή, αλλά ασφαλής σύμμαχος. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δε θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός», επεσήμανε, μιλώντας στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης με το όνομα «Ελεύθερα Πυρά».

«Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε. Λέμε ότι είμαστε υπέρ της μετατροπής του Αιγαίου σε θάλασσα φιλίας και να μοιρασθεί ακριβοδίκαια όλος ο πλούτος. Η Τουρκία δεν απειλεί κανέναν», επανέλαβε.

Προειδοποίηση για την κατάσταση στην Κύπρο

Ο Υπουργός Άμυνας της γείτονος χώρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της άρσης του αμερικανικού εμπάργκο, για εξοπλισμούς στην Κύπρο.

«Λέμε ότι ο εξοπλισμός του νησιού από τους Ελληνοκύπριους θα αυξήσει την ένταση. Ως εγγυητές, εκπληρώνουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να γίνει αποδεκτή η κυριαρχία, η ισότητα κι η τουρκική ύπαρξη», υπογράμμισε.

Το σημερινό του σχόλιο (18/10) για τη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο

Στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα.

«Τού εκφράσαμε ανοιχτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Δηλώσαμε ότι για μία συνολική και μόνιμη λύση πρέπει να συναντιόμαστε, να συνομιλούμε και να διατηρούμε ανοιχτό τον δίαυλο του διαλόγου. Αναφέραμε, στη συνέχεια, ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση των προβλημάτων στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, μέσα από τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα προβλήματα και τα ζητήματα μπορούν να λυθούν, αν μιλάμε και συναντιόμαστε ως δύο γείτονες, δύο σύμμαχοι και έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο, χωρίς να εμπλέκονται τρίτα μέρη σε αυτό το θέμα», ολοκλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη: