Χωρίς τέλος οι απειλές και οι προκλήσεις Τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας. Σχεδόν ένα 24άωρο ύστερα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το μήνυμα προς τους Τούρκους πολίτες, ο Υπουργός Άμυνας της γείτονος, Χουλουσί Ακάρ, έκανε λόγο για «δικαίωμα αυτοάμυνας» της Τουρκίας και απειλεί εμμέσως, λέγοντας πως το «κολύμπι θα ωφελήσει τους Έλληνες».

«Στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των Συνθηκών. Αυτή η κατάσταση μάς δίδει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους», ισχυρίσθηκε ο κ. Ακάρ σε σημερινή (24/09) συνέντευξη στη Hürriyet που αποτελεί και το κεντρικό θέμα της τουρκικής εφημερίδας.

Ο Χουλουσί Ακάρ σχολίασε την τοποθέτηση του Υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, από το Καστελόριζο, υποστηρίζοντας πως «καθώς βλέπουμε την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπήσουν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, θα τούς φανεί χρήσιμο να ξέρουν κολύμπι».

Διαβάστε ακόμη: