«Η Τουρκία ενοχλείται κυρίως γιατί η Ελλάδα δυναμώνει· και δυναμώνει, διότι εδώ και καιρό υλοποιούμε ένα σχέδιο ενίσχυσης σε όλα τα επίπεδα, όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε από την Καστοριά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Προσπαθούμε να μη σηκώνουμε τους τόνους σε προσβλητικό επίπεδο προς την άλλη πλευρά και κυρίως, να απαντάμε με έργα».

Αναφερόμενος σε αιτήματα για την παραχώρηση εκτάσεων παλιών στρατοπέδων στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε πως «πρόκειται για περιουσία που ανήκει στο μετοχικό ταμείο των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων και θα χρειαστεί, οι ενδιαφερόμενοι με μελέτες να απευθύνονται στο Υπουργείο για όσα σκέφτονται να πράξουν, με τις συγκεκριμένες εκτάσεις».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας με τις τεράστιες αυξήσεις σε όλη την αλυσίδα των προϊόντων για την καλλιέργεια της γης.

«Γίνεται προσπάθεια από πλευράς Υπουργείου να βρεθεί λύση στο θέμα του ενεργειακού κόστους των προϊόντων που θα αποθηκευτούν στα ψυγεία, για να πωληθούν το χειμώνα σε αγορές του εξωτερικού. Δίνουμε έμφαση και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους παραγωγούς που βρίσκονται στη μεθόριο της χώρας όπως οι αγρότες της Καστοριάς», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Άσχημη εξέλιξη – Τέλος οι οριζόντιες επιδοτήσεις για φθηνά τιμολόγια

Ρόδος: Πατέρας και γιος σκότωσαν μαζί τον εργολάβο – Του χρωστούσαν 75.000 ευρώ

Ιβάν Σαββίδης: Για τον ΠΑΟΚ λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά για το OPEN TV υπάρχουν