Μισόγυμνος και στραγγαλισμένος με σκοινί βρέθηκε σε ερημικό δρόμο της Ρόδου από τις αστυνομικές αρχές, ο 46χρονος εργολάβος τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την Κυριακή 28 Αυγούστου.

Ο 53χρονος ξενοδόχος, με τον οποίο το θύμα είχε οικονομικές διαφορές, ομολόγησε το έγκλημά του και το σημείο που είχε διαπράξει την πράξη του, μετά από αρκετή πίεση της αστυνομίας.

Τι ισχυρίζεται ο 53χρονος ξενοδόχος για την δολοφονία του 46χρονου εργολάβου στη Ρόδο

Τον ισχυρισμό ότι ο 46χρονος εργολάβος οικοδομών, Τζάνη Τοπάλυ, επιτέθηκε μεθυσμένος στον ίδιο και στον 20χρονο γιο του προβάλλει ο 53χρονος ξενοδόχος από την Καλλιθέα της Ρόδου, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε μεν στο πλαίσιο νόμιμης άμυνας τον πατέρα τριών ανήλικων παιδιών και έκρυψε τη σορό με τη βοήθεια του παιδιού του, το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου.

Με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, ο 53χρονος και ο 20χρονος οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Όπως είπε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ρόδου, την επίμαχη ώρα το θύμα πήγε μεθυσμένο στο ξενοδοχείο του και προκάλεσε επεισόδιο, ζητώντας του πιεστικά να εξοφλήσει την οφειλή ύψους 75.000 ευρώ από την ανακαίνιση που είχε κάνει στη μονάδα το 2019.

Ο δράστης υποστηρίζει ότι ο 46χρονος εργολάβος ήταν εριστικός και επιτέθηκε στον γιο του, τον οποίο άρχισε να χτυπά, με αποτέλεσμα εκείνος να μπει μπροστά του προσπαθώντας να τον προστατεύσει.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, κατά την διάρκεια της συμπλοκής άρπαξε ένα σχοινί και το έσφιξε γύρω από το λαιμό του 46χρονου, ρίχνοντάς τον στα δάπεδο προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει, χωρίς -όπως λέει- να αντιληφθεί ότι τον στραγγάλισε!

Όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν νεκρός, τον έγδυσε με τη βοήθεια του 20χρονου γιου του και μετέφεραν το πτώμα σε έναν ερημικό δρόμο μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου που υπέδειξε στους αστυνομικούς, οι οποίοι το βρήκαν.

Ο καθ’ ομολογία δράστης είχε βρεθεί από την αρχή στο στόχαστρο των αστυνομικών, καθώς το επίμαχο βράδυ είχε ραντεβού με το θύμα για να του καταβάλλει το ποσό που του χρωστούσε, ύστερα από συμφωνία των δικηγόρων τους.

Στην πρώτη του κατάθεση είχε ισχυριστεί ότι το ραντεβού είχε ακυρωθεί. Όμως, ο 46χρονος Αλβανός είχε καταγραφεί από κάμερες κοντά στο ξενοδοχείου του 53χρονου, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει ξανά το περασμένο Σάββατο αλλά δεν εμφανίστηκε επικαλούμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Όπως αποκαλύφθηκε, αυτό δεν συνέβη, πράγμα που ενέτεινε τις υποψίες και οι αστυνομικοί τον προσήγαν ως ύποπτο το βράδυ της Δευτέρας, οπότε «έσπασε» και ομολόγησε τα πάντα.

 

Διαβάστε ακόμη: