Κάτι τρέχει με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα…

Δεν εξηγείται αλλιώς, η αναφορά του μικρού πλην χρήσιμου Στέφανου για το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ ότι ήταν το πιο μνημονιακό μέτρο…

Θυμίζω ότι το περίφημο μαξιλάρι το έχει υπερασπιστεί – βασικά το έχει κάνει σημαία- και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σίγουρα δεν θα αισθάνεται πολύ καλά με τα όσα εκστομίζει ο Κασσελάκης.

Άλλοι, πάλι, θεωρώντας ότι ο Τσίπρας είναι αυτός που καθοδηγεί τις κινήσεις και τα λεγόμενα Κασσελάκη, πιστεύουν ότι το ξόρκι Κασσελάκη για το μαξιλάρι είναι αυτά που ήθελε να πει τόσο καιρό ο Τσίπρας και δεν μπορούσε.

Ότι δηλαδή, το μαξιλάρι και τα 37 δις ευρώ, ήταν ένα θεωρητικό κατασκεύασμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε συνεννόηση με την τρόικα.

Αν μπορούσε ο Τσίπρας να πάρει έστω κάποια δις ευρώ και να τα μοιράσει σε κοινωνική πολιτική και ελάφρυνση σε φόρους που ο ίδιος επέβαλε, ίσως η εκλογική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και το 2023 να μην ήταν τόσο άσχημη.

Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας έχει πολλές φορές αναφέρει την ευνοϊκή περίοδο που ο Κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.

Και αν θυμάστε, στην προεκλογική του καμπάνια ζητούσε από το κόσμο να του δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς μνημόνια.

Ουσιαστικά, η στοχοποίηση του Τσακαλώτου γίνεται διότι τον θεωρούν υπεύθυνο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να διαθέσει κάποια δις και να ρίξει γέφυρες με τους ελεύθερους επαγγελματίες και με άλλες τάξεις που υπερφορολογήθηκαν.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει φαντομάς για το πολιτικό σκηνικό.

Δεν έχει βγει ούτε να υπερασπιστεί την ενότητα στο κόμμα ούτε να βάλει κάποιο χαλινάρι στον Κασσελάκη.

Κατά βάθος, οι διαγραφές που γίνονται τώρα είναι μία κρύα εκδίκηση που παίρνει ο Τσίπρας, μέσω του Κασσελάκη. Διαγραφές που δεν τόλμησε ο ίδιος να κάνει στο όνομα της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και τις οποίες φυσικά τις πλήρωσε…

Την ίδια ώρα, ένα ραντεβού που έγινε στη Νέα Σμύρνη έχει δημιουργήσει προβληματισμό και σενάριο στους κόλπους της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέφαγε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε ταβέρνα πέριξ της μεγάλης πλατείας της Ν. Σμύρνης.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι μία χρυσή εφεδρεία για τον χώρο ο οποίος, όμως, έχει προσδεθεί στο άρμα του εκδότη Μάρη, αφού είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου «Εteron».

Yπόψιν ο Μάρης είναι σκληρός επικριτής του Στέφανου Κασσελάκη και κάθε μέρα από τα site που διαθέτει «πυροβολεί» αδιακρίτως τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ήθελε ο Τσίπρας τον Γαβριήλ; Μήπως να στείλει μήνυμα στο αφεντικό του Γαβριήλ που το έχει παρακάνει με την κριτική του;

Μήπως έμαθε ότι τον έχουν προσεγγίσει και άλλοι για να ηγηθεί; Μήπως ήθελε να του μιλήσει για να βάλει πλάτη στον Κασσελάκη;

Μήπως γενικά είδε ότι ο Κασσελάκης δεν τραβάει, έχοντας χρεωθεί τον διάδοχό του, και τώρα κοιτάζει άλλες επιλογές;

Οι πληροφορίες λένε ότι το ραντεβού έχει σε πολύ καλό κλίμα.

Ο Γαβριήλ έφυγε νωρίς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έντιμα χωρίς να ζητήσει τίποτα.

Την ώρα που άλλοι παρακαλούσαν να μπουν στην κυβέρνηση Τσίπρα…

Ο Γαβριήλ στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου για την αρχηγία και έκτοτε περιμένουν όλοι τις κινήσεις του.

Όπως περιμένουν και το πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα ο Διονύσης Τεμπονέρας, έτερος «έφεδρος» στην υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: