Με οριακή άνοδο της τάξης το 0,07% κατάφερε να κλείσει τελικά στη σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αφού καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της συνεδρίασης οι πωλητές είχαν την «τιμητική» τους.

Συγκεκριμένα, έκλεισε στις 814,61 μονάδες με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα €32,89 εκατ. Ισχυρά κέρδη από τους «μεγάλους» σημείωσε η Coca Cola 3E κατά 2,33%, ενώ πάνω από 1% ενισχύθηκαν οι τίτλοι των Σαράντης και Τιτάν.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν και οι μετοχές: Eurobank, ΕΛΠΕ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΤΕ και Πειραιώς. Αντίθετα ισχυρή πτώση κατέγραψε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατά 2,29%, της ΕΥΔΑΠ κατά 1,93%, της Lamda Development κατά 1,58% και της Alpha Bank κατά 1,04%. Στα «κόκκινα» και οι ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ.

Στις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης πολύ μεγάλη πτώση κατέγραψε η Profile κατά 3,46% και η Alumil κατά 1,58%.

Με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Η αγορά πάντως κινήθηκε υπό το βλέμμα των μακροοικονομικών στοιχείων και συγκεκριμένα του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή ο οποίος “απογειώθηκε” στο 12% για τον μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός στη χώρα μας, με βάση την Ελληνική Στατιστική αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) έφτασε στο 12% από 11,4% τον Αύγουστο και 11,6% τον Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμη: