Η BYD Co. παρουσίασε την Κυριακή το ακριβότερο αυτοκίνητό της, ένα πλήρως ηλεκτρικό supercar υψηλών επιδόσεων αξίας 1,68 εκατομμυρίων γιουάν (233.450 δολάρια), με στόχο να ανταγωνιστεί τα βενζινοκίνητα οχήματα που προσφέρουν εταιρείες όπως η Ferrari NV και η Lamborghini.

Το Yangwang U9 θα προορίζεται αρχικά για την αγορά της Κίνας, δήλωσε η εταιρεία σε εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά στη Σαγκάη. Το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει τα 100 km/h (62 mph) σε 2,36 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα 309,19 km/h, είπε.

Η BYD έγινε ο μεγαλύτερος πωλητής EV παγκοσμίως, ξεπερνώντας την Tesla το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Ενώ είναι περισσότερο γνωστή για την κατασκευή προσιτών EVs, η εταιρεία εμπορεύεται τα πολυτελή μοντέλα της με τις μάρκες Yangwang και Fang Cheng Bao.

Με έναν πόλεμο τιμών να βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κίνα, ο γίγαντας με έδρα τη Σενζέν στοιχηματίζει ότι ο συγκεκριμένος κλάδος παραμένει μια αγορά για προϊόντα υψηλών προδιαγραφών που προσφέρουν καλύτερα περιθώρια κέρδους.

Άλλα ακριβοπληρωμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υπό το εμπορικό σήμα Yangwang αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυτελούς σεντάν που θα κοστίζει περίπου 1 εκατομμύριο γιουάν.

Η Yangwang άρχισε να παραδίδει αυτοκίνητα στα τέλη Νοεμβρίου. Έχει ένα μοντέλο παραγωγής μέχρι στιγμής, ένα πολυτελές σπορ όχημα γενικής χρήσης γνωστό ως U8 που κοστίζει 1,1 εκατομμύρια γουάν. Η εταιρεία έχει παραδώσει 3.653 μονάδες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: