Η Tesla ανακαλεί 2,2 εκατομμύρια οχήματα, δηλαδή σχεδόν όλα τα ηλεκτρικά της οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω λανθασμένου μεγέθους γραμματοσειράς στα προειδοποιητικά φωτεινά σήματα στο ταμπλό των οχημάτων , γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Αυτή η ανάκληση ξεπερνά από τα 2,03 εκατομμύρια οχήματα που ανακάλεσε στις ΗΠΑ πριν από δύο μήνες, μια κίνηση που κρίθηκε αναγκαία για να εγκατασταθούν νέες δικλείδες ασφαλείας στο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot.

Σύμφωνα με το Reuters, η Tesla βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» της NHTSA για το βοήθημα αυτόνομης οδήγησης που προορίζεται να επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κατευθύνουν, να επιταχύνουν και να φρενάρουν αυτόματα εντός της λωρίδας τους.

Η τελευταία ανάκληση περιλαμβάνει οχήματα από διάφορα μοντέλα της Tesla, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων Model S, Model X (2017-2023), Model 3, Model Y και το Cybertruck του 2024, ανακοίνωσε η NHTSA.

«Οι προειδοποιητικές λυχνίες με μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς μπορούν να κάνουν τις κρίσιμες πληροφορίες ασφαλείας στον πίνακα οργάνων να είναι δύσκολο να αναγνωστούν, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης», ανέφερε η NHTSA.

Η Tesla έχει αρχίσει να κυκλοφορεί μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού που μπορούν να κατεβάσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να διορθώσει το πρόβλημα, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

Το update αυξάνει το μέγεθος γραμματοσειράς των ενδείξεων οπτικής προειδοποίησης φρένων, συστήματος στάθμευσης και αντιμπλοκαρίσματος φρένων (ABS), σύμφωνα με την αναφορά ανάκλησης.