Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Κίνα για να διορθώσει προβλήματα με τα χαρακτηριστικά και τις κλειδαριές του Autopilot, ανακοίνωσαν οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές την Παρασκευή. Και τα δύο προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω μιας δωρεάν ενημέρωσης λογισμικού over-the-air, έτσι ώστε οι οδηγοί να μην χρειάζεται να μεταφέρουν τα οχήματά τους πουθενά, ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές.

Η Κρατική Διοίκηση για τον Κανονισμό Αγοράς της Κίνας δήλωσε ότι η ανάκληση επηρεάζει τα οχήματα Model S, Model X, Model 3 και Model Y της Tesla, όπου οι οδηγοί μπορούν να «κακομεταχειριστούν» μια λειτουργία υποβοήθησης οδήγησης, «αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης οχήματος και θέτοντας κινδύνους για την ασφάλεια», ελευθέρωση.

Επιπλέον, περισσότερα από 7.500 αυτοκίνητα Model S και Model X ανακλήθηκαν λόγω ανησυχιών ότι, κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, η πλαϊνή πόρτα χωρίς σύγκρουση θα ξεκλειδώσει.

Οι μετοχές της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν λιγότερο από 1% στην προκαταρκτική διαπραγμάτευση την Παρασκευή.

Η ανάκληση της Tesla στην Κίνα ακολουθεί μια παρόμοια στις ΗΠΑ που ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (National Highway Traffic Safety Administration,NHTSA) τον Δεκέμβριο. Οι ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας ανακάλεσαν περίπου 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα Tesla αφού διαπίστωσαν ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Αυτόματου πιλότου της εταιρείας ήταν μπερδεμένα και πολύ εύκολα στην κακή χρήση.

Το NHTSA διαπίστωσε ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν χρησιμοποιείται ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Autosteer, «μπορεί να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σύγκρουσης» και ότι «η προβολή και η εμβέλεια των χειριστηρίων του χαρακτηριστικού ενδέχεται να μην επαρκούν για την αποτροπή κακής χρήσης του οδηγού, » σύμφωνα με τις αρχειοθετήσεις.

Το Autosteer είναι ένα στοιχείο του πακέτου «Βασικός αυτόματος πιλότος» της Tesla που προορίζεται για χρήση σε «εθνικούς δρόμους ελεγχόμενης πρόσβασης» και μπορεί να παρέχει «υποστήριξη διεύθυνσης, πέδησης και επιτάχυνσης» για οδηγούς σε ορισμένες συνθήκες, αναφέρουν οι καταθέσεις.

Η Tesla δεν συμφώνησε με τα ευρήματα της υπηρεσίας, σύμφωνα με τα έγγραφα, αλλά συμφώνησε να κυκλοφορήσει μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού για την επίλυση του προβλήματος.

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του CNBC για σχόλιο την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: