Το νεανικό BYD Dolphin, συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία με την περιβαλλοντική ευαισθησία, ενώ με βασική τιμή 26.380  ευρώ είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Μάλιστα, με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», η βασική τιμή του BYD Dolphin υπολογίζεται στα 19.998 ευρώ, ενώ στην περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος η τιμή μειώνεται κατά 2.000 ευρώ περισσότερο, στα 17.998 ευρώ.

Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης Comfort του BYD Dolphin περιλαμβάνει:

  • Aυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων
  • Mεταλλικό χρώμα
  • Zάντες αλουμινίου 17’’
  • Kαθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση και επενδύσεις από Vegan δέρμα
  • Oθόνη infotainment 12,8” με σύστημα πλοήγησης
  • Πανοραμική κάμερα 360°
  • Αντλία θερμότητας
  • Περισσότερα από 20 συστήματα άνεσης και ασφάλειας

Ο fun χαρακτήρας τονίζεται από τα διαθέσιμα μοντέρνα χρώματα. Η έκδοση Comfort συνοδεύεται από 6 χρωματικές επιλογές: Cream White, Skiing White, Urban Grey, Jet Black και για εκείνους που θέλουν να ξεχωρίζουν Coral Pink και Amethyst Purple.

Η έκδοση Design με τη στάνταρ πανοραμική ηλιοροφή προσφέρεται σε 4 διαφορετικές διχρωμίες, που δημιουργούν την αίσθηση της αποκλειστικότητας. Η χρωματική επιλογή αμαξώματος Atlantis Grey συνδυάζεται με οροφή και καπό σε Jet Black χρώμα, ενώ οι χρωματισμοί Coral Pink, Surfing Blue, Skiing White με αντίστοιχο συνδυασμό Urban Grey.

BYD Dolphin: Ηλεκτροκίνηση για όλους με τιμή από 19.998 ευρώ

Η έκδοση Design, εκτός της διχρωμίας του αμαξώματος και της πανοραμικής ηλιοροφής, διαθέτει επιπλέον της Comfort στον στάνταρ εξοπλισμό, ζάντες αλουμινίου με λεπτομέρεια στο χρώμα του αμαξώματος (για τα χρώματα Atlantis Grey, Coral Pink & Surfing Blue), φιμέ τζάμια πίσω και ασύρματη φόρτιση smartphone. Η τιμή του Dolphin Design είναι 28.380 ευρώ (ή 21.514 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»).

Η τεχνολογία του BYD Dolphin ενσωματώνει την Blade Battery, μια μπαταρία 60,4 kWh Λιθίου Φωσφορικού Σιδήρου (LFP), που προσφέρει αυτονομία έως 427 χιλιόμετρα (WLTP). Η εν λόγω μπαταρία διακρίνεται για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητά της, έχοντας υποβληθεί με επιτυχία στη δοκιμασία Nail Penetration Test.

Το BYD Dolphin βασίζεται στην πλατφόρμα e-Platform 3.0, η οποία ενσωματώνει το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 8 σε 1. Ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 150 kW (204 ίππων) και 310 Nm ροπής. Επιταχύνει το Dolphin από 0-100 χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

Τα 4 προφίλ οδήγησης (Sport, Normal, Economy, Snow) προσαρμόζουν τις λειτουργίες του οχήματος στις οδηγικές συνθήκες και ανάγκες του οδηγού, ενώ τα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς (τα εμπρός αεριζόμενα), εξασφαλίζουν μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης.

Παράλληλα, η τεχνολογία Vehicle-To-Load (V2L) του BYD Dolphin επιτρέπει τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών με ισχύ 3,3 kW, καθιστώντας το όχημα κινητό σταθμό παροχής ενέργειας. Η ενσωματωμένη αντλία θερμότητας περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, αυξάνοντας τη θερμική απόδοση έως και 15% τον χειμώνα, αξιοποιώντας την απορριπτόμενη θερμότητα από το σύστημα μετάδοσης κίνησης, τον χώρο επιβατών και τη μπαταρία.

Το BYD Dolphin διαθέτει επίσης μια πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, όπως τα Predictive Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Rear Cross Traffic Alert και Lane Departure Prevention. Επιπλέον, το Adaptive Cruise Control και το Intelligent Cruise Control ενισχύουν την απόλαυση και την ασφάλεια κατά την οδήγηση, ενώ το σύστημα με τις εξωτερικές κάμερες παρέχει πανοραμική ορατότητα 360 μοιρών.

BYD Dolphin: Ηλεκτροκίνηση για όλους με τιμή από 19.998 ευρώ

Επιπλέον, ο οργανισμός Euro NCAP έχει υποβάλει σε δοκιμές ασφάλειας το BYD Dolphin και το έχει αξιολογήσει με τη μέγιστη διάκριση των 5 αστεριών. Μάλιστα, το Dolphin, στην προστασία των επιβατών συγκέντρωσε ποσοστό 89%, ένα από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του.

Να σημειωθεί ότι στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι μετωπικοί και πλευρικοί (εμπρός) αερόσακοι, οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας, καθώς και αυτός που είναι τοποθετημένος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Τέλος, όλα τα μοντέλα BYD συνοδεύονται στάνταρ με πλήρη εγγύηση κατασκευαστή διάρκειας 6 ετών/150.000 χιλιομέτρων, εγγύηση 8 ετών/200.000 χιλιομέτρων για τη μπαταρία, καθώς και εγγύηση 8 ετών/150.000 χιλιομέτρων για τον ηλεκτροκινητήρα.

Διαβάστε ακόμη: