Μια νέα ειδική έκδοση του Tiguan θα λανσάρει η Volkswagen στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Σύμφωνα με την Volkswagen Αμερικής το νέο Tiguan Wolfsburg Edition αποχαιρετά το υφιστάμενο μοντέλο, καθώς το νέο μοντέλο αναμένεται το 2025. Προς το παρόν έχουμε μόνο πληροφορίες για το νέο Tiguan Wolfsburg Edition και όχι επίσημες φωτογραφίες.

Εξοπλιστικά θα βασίζεται στο Tiguan SE, ωστόσο θα έχει ειδικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Η παλέτα για το αμάξωμα θα περιλαμβάνει τέσσερις αποχρώσεις (Atlantic Blue, Deep Black Pearl, Platinum Grey, Pure White), ενώ θα πατάει σε νέες μαύρες γυαλιστερές ζάντες 18 ιντσών.

Επίσης το έμβλημα Wolfsburg της ειδικής έκδοσης θα έχει μαύρο και ασημί χρώμα, ενώ η εικόνα του θα ξεχωρίζει με μαύρο περίγραμμα στις πλευρικές γυάλινες επιφάνειες, ασημί πινελιές στους εξωτερικούς καθρέπτες και επενδύσεις χρωμίου στους προφυλακτήρες και στις πόρτες.

Στο εσωτερικό τώρα, έχουν επιλεγεί μαύρες δερμάτινες επενδύσεις με πορτοκαλί ραφές να σχηματίζουν αντίθεση, υπάρχουν φωτιζόμενα μαρσπιέ θυρών και ατμοσφαιρικός Led φωτισμός καμπίνας 30 διαφορετικών χρωμάτων, όπως στην έκδοση R-Line.

Στη φαρέτρα του Tiguan Wolfsburg Edition περιλαμβάνεται επίσης σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, κουμπί ενεργοποίησης του κινητήρα, ψηφιακός πίνακας οργάνων, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρες βροχής και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών.

Το νέο Tiguan Wolfsburg Edition τροφοδοτείται από ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα, απόδοσης 187 ίππων και 299 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης 4Motion. H αρχική τιμή του στην αγοράς της Αμερικής διαμορφώνεται στα 30.995 δολάρια, δηλαδή στα 28.472 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: