Οι μετοχές της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD που είναι εισηγμένες στην Κίνα σημείωσαν άλμα άνω του 5% την Τρίτη, μια ημέρα μετά την καταγραφή ενός εντυπωσιακού άλματος στα κέρδη του πρώτου εξαμήνου.

Χάρη στις παραδόσεις ρεκόρ, η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσε τη Δευτέρα άνοδο 204,68% στα καθαρά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του έτους — δηλαδή καθαρά κέρδη 10,95 δισεκατομμυρίων γιουάν (1,50 δισεκατομμύρια δολάρια) την περίοδο Ιανουαρίου έως Ιουνίου, σε σύγκριση με 3,59 δισεκατομμύρια γιουάν ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι εισηγμένες μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Χονγκ-Κονγκ σημείωσαν άνοδο 5,6%, ενώ οι μετοχές στο Shenzhen αυξήθηκαν έως και 4,75% την Τρίτη.

Οι ισχυροί αριθμοί αποδίδονται κυρίως στην ταχεία ανάπτυξη στον κλάδο των νέων ενεργειακών οχημάτων, ανέφερε η εταιρεία σε κατάθεση οικονομικών αποτελεσμάτων.

Τα έσοδα το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 72,72%, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με την κατάθεση μετοχών.

«Αν κοιτάξετε τους αριθμούς της BYD , σαφώς η ανάπτυξη της πρώτης γραμμής ήταν πολύ ισχυρή, αλλά είμαστε ακόμη πιο εντυπωσιασμένοι από τα περιθώρια της. Το μεικτό περιθώριο της BYD στο πρώτο εξάμηνο ήταν 18%. Αυτό είναι το μεικτό περιθώριο κέρδους της Tesla», σύμφωνα με αναλυτή τεχνολογίας της Barclays για την Κίνα.

Η κορυφαία σε πωλήσεις μάρκα αυτοκινήτων της Κίνας δημοσίευσε τα καλύτερα τριμηνιαία αποτελέσματα πωλήσεών της.

Οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων νέας ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο ήταν 700.244 μονάδες, αυξημένες κατά περίπου 98% από έτος σε έτος, σύμφωνα με την εταιρεία.

Συγκριτικά, ο αντίπαλος της εταιρίας στις ΗΠΑ Tesla ανέφερε παραδόσεις 466.140 οχημάτων παγκοσμίως για το δεύτερο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι η BYD βρίσκεται υπό πίεση από τον ανταγωνισμό τιμών μεταξύ των εγχώριων αντιπάλων καθώς και της Tesla.

Διαβάστε ακόμη: