Ο Eminem ζήτησε από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, Vivek Ramaswamy, να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα τραγούδια του στις προεκλογικές εκστρατείες του.

 

Η επιστολή αυτή του Eminem εστάλη λίγες ημέρες μετά την αυτοσχέδια εκτέλεση του «Lose Yourself» από τον επιχειρηματία βιοτεχνολογίας σε συγκέντρωση στην Αϊόβα.  Ο Eminem υπέβαλε το αίτημα μέσω του οργανισμού δικαιωμάτων εκτέλεσης BMI στις 23 Αυγούστου.

Ο Ramaswamy προσπαθέι να ανατρέψει τον Ντόναλντ Τραμπ και να πάρει το χρίσμα προεδρίας των Ρεπουμπλικάνων. Εκπρόσωπός του δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με το αίτημα του Eminem. 

Ο 38χρονος πρωτοεμφανιζόμενος πολιτικός θεωρείται ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική μετά την ηχηρή του εμφάνιση στο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικάνων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το BBC.

Έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως έναν αουτσάιντερ πρόθυμο να συνεχίσει την ατζέντα «Πρώτα η Αμερική» του πρώην προέδρου Τραμπ.

Πάντως, το να στέλνονται στους πολιτικούς επιστολές για τα τραγούδια των προεκλογικών εκστρατειών, έχει γίνει κάτι σαν παράδοση στην αμερικανική πολιτική.

 

Ο Τραμπ είχε λάβει δεκάδες επιστολές από αστέρες της δισκογραφίας – συμπεριλαμβανομένων των Rolling Stones, Queen, Adele και Pharrell Williams – που τον ενημέρωναν ότι δεν είχε άδεια να χρησιμοποιήσει τη μουσική τους σε προεκλογικές και προεδρικές εκδηλώσεις.

 

Το 2008, οι Foo Fighters τάχθηκαν κατά του Ρεπουμπλικανού, Τζον Μακέιν, επειδή χρησιμοποίησε το κομμάτι τους «My Hero» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ την ίδια στιγμή  ο Jackson Browne κατέθεσε αγωγή κατά της προεκλογικής εκστρατείας του για να τον αναγκάσει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το τραγούδι Running on Empty.

Eminem: Αρνήθηκε «μυθικό ποσό» εκατομμυρίων για να τραγουδήσει στο Μουντιάλ του Κατάρ

Διαβάστε ακόμη: