H βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων BYD, που έχει ηγετικό ρόλο στην κινεζική αγορά, πραγματοποίησε τελετή την Παρασκευή για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της στην Ταϊλάνδη, την πιο πρόσφατη κίνηση των Κινέζων κατασκευαστών οχημάτων για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στη νοτιοανατολική Ασία.

Η νέα εργοστασιακή μονάδα βρίσκεται στην Ειδική Οικονομική Ζώνη της παραλιακής επαρχίας Ράγιονγκ, ενώ αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα κέντρο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ταϊλάνδη, αλλά και στις γειτονικές χώρες-μέλη της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και άλλες περιφέρειες.

Η BYD είναι από τις σημαντικές βιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι συνολικές πωλήσεις της στον τομέα των οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας ξεπέρασαν τις 1,86 εκατομμύριο μονάδες το 2022, με ετήσια αύξηση 208,6% σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας.

Η BYD είναι η εταιρεία EV που κανείς δεν είδε να έρχεται. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα αμφισβητούσε την Tesla, η BYD γινόταν αθόρυβα ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην κόσμος. Τώρα προσπαθεί να επεκτείνει την παραγωγή σε άλλες χώρες.

Στις 10 Μαρτίου, η BYD ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην Ταϊλάνδη που θα έχει ετήσια δυναμικότητα 150.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων όταν ολοκληρωθεί το 2024.

Σημειώνεται ότι η Ταϊλάνδη επιδιώκει να γίνει κόμβος κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των εξαρτημάτων —ιδιαίτερα των μπαταριών— που απαιτούνται για να κατασκευαστούν. Ενώ η Κίνα έχει χαλαρώσει πρόσφατα τις πολιτικές της για τον περιορισμό του Covid, πολλές κινεζικές εταιρείες έκαναν σχέδια να μεταφέρουν την παραγωγή αλλού ενώ ήταν σε ισχύ.

Διαβάστε περισσότερα