H ΒΥD επαναφέρει τη θρυλική Chevrolet Corvette του 1958, που πρωταγωνίστησε και στη μεγάλη οθόνη. Όχι ακριβώς έτσι, αλλά κάπως έτσι. Το ρετρό-roadster SS Dolphin φέρει τα σήματα της Songsan, αλλά είναι κατασκευασμένο από την BYD. Σας μπερδέψαμε;

Εδώ να σας αναφέρουμε ότι στην Κίνα υπάρχει ένας νόμος, που αναφέρει τα εξής: αν μια εταιρία δεν έχει άδεια παραγωγής, δεν μπορεί να κατασκευάσει αυτοκίνητα, τα οποία προορίζονται για τον δρόμο. Εκθεσιακά μπορεί, που όμως δεν μπορούν να πάρουν άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας.

Μπορεί όμως να αναπτύξει την ιδέα της και το μοντέλο, ή τα μοντέλα, να τα κατασκευάσει εταιρία με άδεια παραγωγής, τοποθετώντας ταυτόχρονα τα logo της στο αμάξωμα.

Όπως ακριβώς έχει κάνει η Songsan με το SS Dolphin με την BYD, αντιγράφοντας, όχι και τόσο επιτυχημένα τη Chevrolet Corvettte του 1958. Eπί του πρακτέου. Η πλατφόρμα, τα μηχανικά σύνολα, το λογισμικό και τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας προέρχονται από την BYD, ενώ η Songsan έχει σχεδιάσει τα αμαξώματα.

Το SS Dolphin αναπτύχθηκε στην πλατφόρμα PHEV της BYD και φέρει κινητήρα 1,5λίτρων turbo 158 ίππων που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 110 kW. Συνολική ισχύς 315 ίπποι με 535 Nm ροπής. Το κιβώτιο είναι 6 σχέσεων. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 16 kWh, προσφέροντας αυτονομία 100 χλμ. μόνο με ρεύμα. Το Songsan SS Dolphinby BYD είναι αποκλειστικά 2θέσιο, με εξωτερικές διαστάσεις σε μήκος/πλάτος/ύψος 4855/1900/1431 χλστ. και μεταξόνιο 2700 χλστ.

Διαβάστε περισσότερα