Στα πρόσφατα EKO Ράλλυ Ακρόπολις οι υπερειδικές διαδρομές έλαβαν χώρα σε 3 εντυπωσιακά σημεία: Πλατεία Συντάγματος, ΟΑΚΑ, Πλατεία Νερού. Αντίστοιχα, η φετινή EKO Super Special θα πραγματοποιηθεί στην γέφυρα του ΣΕΑ Σείριος.

Την αποκάλυψη του σημείου της υπερειδικής για το EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2024, έκανε μέσα από την πασίγνωστη γέφυρα του ΣΕΑ Σείριος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε:

«Σε μία χρονιά που ο Αθλητισμός αναβαθμίστηκε από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τοποθετώντας το Υπουργείο Αθλητισμού στη φιλόξενη “οικογένεια” της Παιδείας, δεν εφησυχάσαμε».

Αξίζει να αναφερθεί ότι εγχείρημα ανάλογο της φετινής EKO Super Special Stage, δεν έχει επιχειρηθεί από καμία διοργανώτρια χώρα σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, κάτι που δεικνύει έμπρακτα το παραπάνω σχόλιο.

Η υπερειδική διαδρομή έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα εκκινούν πάνω στο κατάστρωμα του αυτοκινητόδρομου, ένα με κατεύθυνση προς Αθήνα και το άλλο προς Λαμία.

Πηδώντας πάνω από το διαχωριστικό στηθαίο μέσω ειδικά διαμορφωμένης ράμπας, θα συνεχίζουν στο άλλο ρεύμα κατεύθυνσης, καλύπτοντας μία διαδρομή 3,2 χιλιομέτρων. Τμήμα της διαδρομής θα περνά μέσα από το πάρκινγκ του ΣΕΑ Σείριος στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ κατά μήκος της χάραξής της θα υπάρχουν τεχνητά εμπόδια.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Στον «Σείριο» η φετινή υπερειδική διαδρομή

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού τόνισε:

«Μία υπερειδική διαδρομή συνήθως δεν κρίνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα, χαρακτηρίζει όμως τη θέληση των οργανωτών να δώσουν κάτι μοναδικό στους θεατές. Αυτό ακριβώς είναι το πλάνο μας, αφού αξιολογήσαμε το σημείο ως ιδανικό για την πρόσβαση του κοινού.

Ο χώρος είναι κυριολεκτικά άπλετος, ενώ η παρουσία στο σημείο τριών σπουδαίων χορηγών μας, της ΕΚΟ, του Κωτσόβολου και της Νέας Οδού, αποτελεί μια μοναδική συγκυρία που εγγυάται το αρτιότερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιπρόσθετα, ο χώρος μάς δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε παράλληλες δραστηριότητες πέρα από το καθαρά αγωνιστικό στοιχείο, πάντα με τον θεατή στο επίκεντρο».

Σε αυτό το πλαίσιο θα διοργανωθεί και συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, η οποία θα ανοίξει την EKO Super Special Stage. Τόσο η υπερειδική όσο και η συναυλία θα διεξαχθούν με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους θεατές, καθώς δε θα υπάρχει εισιτήριο.

Δύο ημέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στη Λαμία, και ειδικότερα στην Πανελλήνια Έκθεση, όπου βρίσκεται το ΕΚΟ Service Park και το Αρχηγείο του αγώνα, η τελετή εκκίνησης θα συνδυαστεί με ακόμα μία συναυλία και πάλι με ελεύθερη είσοδο.

Κάπως έτσι η σκυτάλη θα περάσει στους πρωταγωνιστές του αγώνα, στα πληρώματα, τα οποία φέτος θα έχουν ένα αρκετά δύσκολο έργο να διαχειριστούν: μία μεγάλη πρώτη ημέρα με 3 εμβληματικές ειδικές διαδρομές (επαναλαμβανόμενες), ένα απαιτητικό Σάββατο χωρίς ενδιάμεσο σέρβις και μία Κυριακή που, αν και μικρότερη, θα αποτελέσει το κρίσιμο βήμα για αυτόν, ο οποίος τελικά θα προσθέσει στο παλμαρέ του την πολυπόθητη νίκη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Παρών στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Στον «Σείριο» η φετινή υπερειδική διαδρομή

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σχολίασε για το φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις:

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι συντέλεσαν στη διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης. Ένα στοίχημα που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε χρόνο εξελίσσεται.

Το δημόσιο κάθε χρόνο θα στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες, με τόσο μεγάλο αποτύπωμα εντός και εκτός Ελλάδας. Ειδικότερα ο αγώνας, αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για να αναδείξουμε και την ασφάλεια των δρόμων μας».

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Οι διαδρομές του φετινού αγώνα

Οι λεπτομέρειες της διαδρομής του φετινού αγώνα αναπτύχθηκαν από την Αλυτάρχη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Ανίτα Πασαλή. Η ίδια στάθηκε στις προσαρμογές που χρειάστηκε να γίνουν ώστε η διαδρομή να πληροί τις προδιαγραφές που προκύπτουν από την αλλαγή -από φέτος- στη βαθμολογία των αγώνων του Πρωταθλήματος.

Έτσι, μεταξύ άλλων στο ωράριο του αγώνα «επέστρεψε» η ε.δ. Θήβα, ενώ προστέθηκε η ολοκαίνουργια ε.δ. Οινοχώρι και μια νέα εκδοχή της αγαπημένης των θεατών, Παύλιανης, που, ως Άνω Παύλιανη φέτος, θα αποτελείται από ένα νέο τμήμα, το οποίο θα «συναντά» την παλιότερη ε.δ., με αντίθετη όμως φορά.

Πέραν αυτών, με αφετηρία στο χωριό Ρεγγίνι επιστρέφει η ομώνυμη ε.δ., στην οποία περιλαμβάνεται και η Ελάτεια (με αντίθετη φορά), ενώ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο αγώνας θα εξαπλωθεί από την Κόρινθο και τις ε.δ. Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι, μέχρι την Ευρυτανία με τον θρυλικό «Ταρζάν».

Διαβάστε ακόμη: