Η εικόνα της θεάς Όντρεϊ Χέπμπορν να βγαίνει από ένα ταξί στην έρημη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και να κοντοστέκει μπροστά από τη βιτρίνα του Tiffany & Co., τρώγοντας ένα κρουασίνι και πίνοντας μια γουλιά καφέ, βρίσκεται χωμένη κάπου στο μυαλό αρκετών κοριτσιών.

Ακόμη και όσοι δεν έχουν δει την ταινία   αναγνωρίζουν αμέσως την iconic εμφάνιση της ηρωίδας Χόλι με το μαύρο Givenchy φόρεμά της, το updo και τα καρέ μπροστά από το διάσημο κοσμηματοπωλείο με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα.

Λίγο από το vibe της Όντρεϊ Χέπμπορν, αυτή τη γλυκιά και συνάμα πικρή αίσθηση που εξέπεμπε στην ταινία, ίσως να λαμβάνει όποιος βρεθεί στο Blue Box Café στη Νέα Υόρκη. Το καφέ βρίσκεται στον έκτο όροφο του The Tiffany Landmark και υπόσχεται μια πολυτελή εμπειρία πρωινού διά χειρός του βραβευμένου με αστέρι Michelen chef, Daniel Boulud.

Το χαρακτηριστικό Tiffany Blue, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως το χρώμα Pantone «1837 Blue», που πήρε το όνομά του από το έτος ίδρυσης του Tiffany’s, έχει πασπαλίσει τον χώρο. Τα χαρακτηριστικά κουτιά της Tiffany & Co. κρέμονται σαν πολυέλαιοι πάνω από το ταβάνι, ενώ τοίχοι και πολυθρόνες ντύνονται με το χαρακτηριστικό χρώμα. Μπλε πινελιές υπάρχουν στα πιάτα ακόμα και στο μάρμαρα του τοίχου, με την εμπειρία Tiffany & Co. να ξετυλίγεται σε κάθε βήμα.

Το μενού επιμελείται ο βραβευμένος Γάλλος σεφ Daniel Boulud, ο οποίος φέρνει στο τραπέζι ένα μενού εμπνευσμένο από την εποχή. Τα πιάτα περιλαμβάνουν πρωινό και σνακ με έμπνευση από τη Γαλλία, όπως το Breakfast at Tiffany’s, καθώς και μια επιλογή a la carte καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

«Το Tiffany Landmark είναι ένα αριστούργημα που κόβει την ανάσα και εξυμνεί τη δημιουργικότητα, την πολυτέλεια και την τέχνη. Είμαι υπερήφανος που είμαι μέρος αυτού του ορόσημου και της ευκαιρίας να σας φέρω ξανά το Breakfast at Tiffany’s», έγραψε ο σεφ.

Ακόμη και όσοι δεν έχουν δει την ταινία   αναγνωρίζουν αμέσως την iconic εμφάνιση της ηρωίδας Χόλι με το μαύρο Givenchy φόρεμά της, το updo και τα καρέ μπροστά από το διάσημο κοσμηματοπωλείο με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα.

Στους 10 ορόφους του The Landmark, ο επισκέπτης ξεχνά ότι βρίσκεται σε ένα πολυκατάστημα, καθώς μοιάζει με μουσείο με σχεδόν 40 έργα τέχνης. Damien Hirst, Julian Schnabel, Rashid Johnson, Anna Weyant, Richard Prince, Jenny Holzer και Daniel Arsham είναι μερικοί από τους διάσημους καλλιτέχνες που φιλοξενεί έργα τους.

Κάπου εκεί, μπορεί να αντικρίσει και την Όντρεϊ Χέπμπορν χάρη στο Audrey Experience. Ένα αντίγραφο του φορέματος Givenchy και του κολιέ με τα μαργαριτάρια και τα διαμάντια κοσμούν το σημείο που αφιερώνεται στη σταρ.

Διαβάστε περισσότερα