Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Bill Ackman πιστεύει ότι οι μακροπρόθεσμες αποδόσεις των ομολόγων μπορούν να εκτιναχθούν ακόμη υψηλότερα βραχυπρόθεσμα λόγω του επίμονου πληθωρισμού.

«Δεν θα εκπλαγόμουν αν έβλεπα τα επιτόκια των 30 ετών τίτλων του Αμερικανικού Δημοσίου να περνούν το φράγμα του 5%, και θα μπορούσατε να δείτε ακόμη και αυτά των 10ετών να προσεγγίζουν το 5%,» δήλωσε στο CNBC Delivering Alpha Investor Summit την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pershing Square Capital Management είπε ότι δεν πιστεύει ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%, εν μέρει λόγω του αναζωπυρούμενου εργατικού κινήματος και των υψηλών τιμών της ενέργειας.

«Η άποψή μας είναι ότι βρισκόμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο», είπε ο επενδυτής.

«Έχετε μια γενιά ανθρώπων που είναι συνηθισμένοι στα επιτόκια, ξέρετε, το τέσσερα ακούγονται σαν ένα υψηλό επιτόκιο. Ιστορικά όμως είναι ένα εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο».

Υψηλό 15ετίας αυτή την εβδομάδα για την απόδοση του 10ετούς τίτλου

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έφτασε σε υψηλό 15ετίας αυτή την εβδομάδα, ξεπερνώντας το 4,65%, καθώς η Federal Reserve σηματοδότησε υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο διάστημα αυτόν τον μήνα.

Το επιτόκιο 30 ετών διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά γύρω στο 4,71%.

Ωστόσο, ο Ackman είπε ότι η αγορά του 30ετούς ομολόγου του Δημοσίου δεν αξίζει να κλειδώνεις τα χρήματά σου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον πληθωρισμό να καταναλώνει την απόδοσή του.

«Έχουμε μια οικονομία που είναι ακόμα ισχυρή και ο πληθωρισμός στο 3,5%, 4%, επίμονος», είπε ο Ackman. «Η άποψή μας είναι βασικά ότι δεν πληρώνεστε αρκετά για να συνάψετε συμβόλαιο 30 ετών με αυτήν την κυβέρνηση».

Διαβάστε ακόμη: