Ο χρυσός υποχώρησε τη Δευτέρα καθώς το δολάριο ΗΠΑ έμεινε ισχυρό μετά την επισήμανση των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν και οι κινήσεις ήταν περιορισμένες καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 1.921,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν επίσης στα 1.941,60 δολάρια.

Ο χρυσός βρίσκεται σε φάση ενοποίησης αφού οι τιμές απέτυχαν να παραμείνουν πάνω από τα 1.930 δολάρια η ουγγιά την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε αναλυτής αγοράς στην Kinesis Money, προσθέτοντας ότι ο χρυσός θα μπορούσε να πιεστεί περαιτέρω προς το βασικό ψυχολογικό επίπεδο των 1.900 δολαρίων, εάν η Fed αυξήσει τα επιτόκια.

Τα υψηλότερα επιτόκια αποθαρρύνουν τις αγορές ράβδων χρυσού που δεν αποδίσουν τόκο, το οποίο τιμολογείται σε δολάρια.

Αξιωματούχοι της Fed προειδοποίησαν την Παρασκευή για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, ακόμη και μετά την ψηφοφορία για τη διατήρηση του επιτοκίου αναφοράς σταθερό την περασμένη εβδομάδα, με τρεις υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να λένε ότι παραμένουν αβέβαιοι για το εάν η μάχη με τον πληθωρισμό έχει τελειώσει.

Το δολάριο κυμαινόταν γύρω από ένα υψηλό άνω των έξι μηνών, ενώ οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου ήταν κοντά στο ανώτατο όριο των 16 ετών.

Οι επενδυτές αναζητούν τώρα τον δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης (PCE), τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed , ο οποίος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου.

Αντανακλώντας το επενδυτικό κλίμα, το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο ETF στον κόσμο που υποστηρίζεται από χρυσό, δείχνει ότι οι διαθέσεις για το πολύτιμο μέταλλο έπεσαν την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Ιανουάριο του 2020.

Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι spot σημείωσε άνοδο 0,3% στα 23,48 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,8% στα 919,17 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,6% στα 1.241,98 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: