Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων την Τρίτη, υποβαθμισμένες από την άνοδο του δολαρίου εν όψει των δημοσιευμένων εκτυπώσεων του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να προσφέρουν μεγαλύτερη σαφήνεια στην τροχιά των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,5% στα 1.911,70 δολάρια ανά ουγγιά, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Αυγούστου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,6% στα 1.934,90 δολάρια.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι των αντιπάλων του εν όψει των στοιχείων του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Τα στοιχεία του ΔΤΚ θα μπορούσαν να υπερβούν τις προβλέψεις καθώς το ενεργειακό κόστος έχει αυξηθεί, δήλωσε ο αναλυτής της Quantitative Commodity Research Peter Fertig, κάτι που «θα μείωνε λίγο την εικασία ότι η Fed θα τελειώσει φέτος με αυξήσεις επιτοκίων».

Ο βασικός πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,6% τον Αύγουστο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, σε σύγκριση με άνοδο 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

Τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να αμβλύνουν τη λάμψη του πολύτιμου μετάλλου που δεν αποδίδει, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν επί του παρόντος σε πιθανότητες περίπου 40% αύξησης των επιτοκίων τον Νοέμβριο μετά από μια ευρέως αναμενόμενη παύση από τη Fed την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Οι γενικές απόψεις των Αμερικανών για τον πληθωρισμό άλλαξαν ελάχιστα τον Αύγουστο, ανέφερε τη Δευτέρα η Fed της Νέας Υόρκης.

Επίσης, στο ενδιαφέρον των επενδυτών είναι η απόφαση για το επιτόκιο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται την Πέμπτη, με τις αγορές να αυξάνουν σιγά-σιγά τα στοιχήματά τους για μια επιπλέον αύξηση.

Η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί πιο αργά από ό,τι αναμενόταν φέτος, προέβλεψε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Γερμανίας διολισθαίνει σε ύφεση.

Κατά τα άλλα, το spot ασήμι υποχώρησε περίπου 1% στα 22,85 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,7% στα 891,56 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 0,5% στα 1.211,78 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: