Η «Attica Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών» συνήψε διμερείς συμβάσεις δανεισμού, διάρκειας πέντε έως επτά ετών, με τρία ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, συνολικού ύψους 210 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο όμιλος επιτυγχάνει τη μακροπρόθεσμη αναχρηματοδότηση όλων των δανειακών υποχρεώσεων της συμβατικής λήξεως 2022 – 2023, σύμφωνα με σημερινή (05/10) επίσημη ενημέρωση της Attica. Προσθέτως, οι ανωτέρω συμφωνίες οδηγούν στη μείωση του μέσου περιθωρίου επιτοκίων (interest rate margin) του ομίλου.

Attica Bank: «Κλείδωσε» στα 490 εκατ. ευρώ η νέα ΑΜΚ – Τι ποσό θα βάλει ο κάθε μέτοχος

Τέλος στο «σήριαλ» της κεφαλαιακής ενίσχυσης και εξυγίανσης της Attica Bank κατάφεραν να βάλουν οι μέτοχοι, πριν εκπνεύσει το νέο τελεσίγραφο από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και ενόσω επίκειται η δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ΤΜΕΔΕ και Ellington αποφάσισαν το ύψος της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου να διαμορφωθεί στα 490 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή να προκύπτει από τα ποσοστά που κατέχουν σήμερα στην τράπεζα. Tα 2/3 του ποσού, δηλαδή, περί τα 310 εκατ. ευρώ, θα καλύψει το Ταμείο και το 1/3, ήτοι σχεδόν 130 εκατ. ευρώ, οι ιδιώτες επενδυτές.

Με την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank, κ. Ελένη Βρεττού, αναμένεται να προχωρήσει στην υποβολή στην ΤτΕ του νέου επιχειρησιακού πλάνου, το οποίο, όπως τόνισε στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist, είναι «πενταετίας και έχει ως σκοπό να επιστρέψει η τράπεζα σε τροχιά κερδοφορίας και στη διεκδίκηση του δίκαιου μεριδίου αγοράς, με μία νέα στρατηγική πρόταση».

Διαβάστε ακόμη: