Νευρικότητα επικρατεί στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές απέφευγαν το ρίσκο εν αναμονή των στοιχείων του πληθωρισμού αυτή την εβδομάδα.

Η Κίνα ανακοίνωσε νέα μέτρα τόνωσης, αυτή τη φορά με στόχο την τοπική βιομηχανία παραγωγής τσιπ. Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν διευρυμένα κέρδη την Τρίτη, λόγω της αισιοδοξίας για περισσότερα κίνητρα.

Ωστόσο, το κλίμα στις ευρύτερες αγορές ήταν σε μεγάλο βαθμό υποτονικό, μετά και από την αργία της Memorial Day στις ΗΠΑ.

Το Χονγκ Κονγκ ενισχύεται από το ράλι τεχνολογίας, η Κίνα παραμένει αμετάβλητη

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ξεχώρισε στην Ασία, σημειώνοντας άνοδο 0,9% μετά από ισχυρά κέρδη στην προηγούμενη συνεδρίαση. Αντίθετα, οι δείκτες αναφοράς Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας κινήθηκαν σε επίπεδο έως χαμηλό εύρος τιμών.

Οι κινεζικές τεχνολογικές μετοχές έλαβαν ώθηση από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ενός νέου ταμείου ύψους 47 δισ. δολαρίων με στόχο τη στήριξη της τοπικής βιομηχανίας κατασκευής τσιπ, ιδίως εν μέσω αυστηρών αμερικανικών κυρώσεων και δασμών κατά της χώρας.

Ορισμένα θετικά κέρδη τόνωσαν επίσης το κλίμα. Η AlibabaHealth Information Technology, η οποία είναι μια ξεχωριστά εισηγμένη μονάδα του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, σημείωσε άνοδο άνω του 12% αφού κατέγραψε ισχυρό άλμα στα κέρδη της για το έτος έως τις 31 Μαρτίου.

Η μετοχή αποτέλεσε επίσης τη μεγαλύτερη ώθηση για τον Hang Seng.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,4%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης TOPIX έχασε 0,1%. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα και είναι πιθανό να επηρεάσουν τις προοπτικές της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τα επιτόκια.

Διαβάστε ακόμη: