Τις μεγάλες εκκρεμότητές του με τις τοπικές κοινωνίες προσπαθεί να κλείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις μέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές γι αυτό και έχει σταχυολογήσει ποια είναι τα παράπονα που κυριαρχούν στις περιφέρειες στις οποίες περιοδεύουν συνεχώς οι υπουργοί και οι βουλευτές.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Μακεδονίας.

Στην Δυτική Μακεδονία υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανεργίας ενώ ο Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης Παύλος είναι σκληρός πολέμιος της ΝΔ και στρέφει κόσμο προς τα δεξιά κόμματα ΝΙΚΗ και Ελληνική Λύση.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη οι πολίτες παραπονιούνται για το γεγονός ότι δεν υπάρχει εκπροσώπηση μέσα στην κυβέρνηση από την περιοχή, οι πολίτες θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στη ΝΔ και πολλοί βλέπουν συγκυριακό σταθμό τον Κ.Βελόπουλο.

Στην Κεντρική Μακεδονία που περιοδεύει ο Νίκος Δένδιας και έχει χαρτογραφήσει τις περιοχές καλά, υπάρχει μία γενικότερη γκρίνια για τα έργα που πάνε αργά αλλά για παράδειγμα στην Δυτική Θεσσαλονίκη υπάρχει δεξιό και λαϊκό κοινό που έχει απογοητευτεί με τη ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ έχουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι η ΝΔ δεν μπορεί να προσεγγίσει τις περιοχές αυτές και το έχει ενσωματώσει στις παρατηρήσεις του και ο Πρωθυπουργός.

Στο Αιγαίο, ειδικά στο Βόρειο, η περίπτωση του περιφερειάρχη Μουντζούρη που επιβλήθηκε στην πρόταση της ΝΔ (Στεφανή) στέλνει κόσμο στα δεξιά κόμματα την ώρα που το μεταναστευτικό έχει αρχίσει και είναι ξανά πρόβλημα για αυτές τις περιοχές.

Σημείωση: Είναι τόσο συντηρητικό το κοινό που όλοι οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ από την περιοχή δεν ψήφισαν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το Νότιο Αιγαίο δεν έχει πολλά ζητήματα εκτός από την ακρίβεια στις μετακινήσεις και στο ράφι.

Στην Πελοπόννησο η ΝΔ δεν θα έχει μεγάλα θέματα, η παρουσία του δεξιού Βορίδη εγγυάται μια δυνατή συσπείρωση.

Στην Θεσσαλία τα πράγματα όμως, δεν είναι καλά.

Η περιοχή έχει σοβαρά ζητήματα με τα έργα και τις αγροτικές καλλιέργειες από τις μεγάλες περσινές καταστροφές.

Τα κονδύλια ρέουν ομαλά αλλά αργά ενώ οι αγρότες δεν ξεχνούν ότι τα μεγάλα αιτήματά τους δεν έγιναν δεκτά και έχουν μία μεγάλη απόσταση από την κυβέρνηση λόγω Αυγενάκη.

Τέλος στην Κρήτη σπουδαία δουλειά έχει γίνει από τον Πιερρακάκη που τρέχει την περιοχή και προετοιμάζει την κάθοδο Μητσοτάκη.

Τα μεγάλα έργα συνεχίζονται κάτι που τονίζεται από τον υπουργό Παιδείας ενώ και η διείσδυση στους κεντροαριστερούς είναι δεδομένη, εκεί που θεωρείται κάστρο του Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, τα μεγάλα μέτωπα με την Εκκλησία έχουν κλείσει μετά το φτιάξιμο της σχέσης Μητσοτάκη- Ιερώνυμου και όποια προβλήματα δημιουργούνται είναι λόγω συγκεκριμένων μητροπολιτών.

Διαβάστε ακόμη: