Ράλι καταγράφουν οι περισσότερες αγορές της Ασίας, μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ,  ενώ η μαζική χορήγηση ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Κίνας ενίσχυσε επίσης τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου.

Οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν ράλι, ακολουθώντας τις αντίστοιχες αμερικανικές.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε ένεση ρευστότητας 600 δισ. γιουάν (82,7 δισ. δολάρια), ενώ άφησε αμετάβλητα τα μεσοπρόθεσμα επιτόκια δανεισμού. Η ένεση ρευστότητας είχε ως κύριο στόχο να στηρίξει την υποτονική οικονομική ανάπτυξη ενθαρρύνοντας περισσότερο δανεισμό στη χώρα.

Ράλι 2,7% στον Hang Seng

Οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite σημείωσαν άνοδο 0,9% και 0,5% αντίστοιχα. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,7%, επωφελούμενος επίσης από την ενίσχυση των βαρέων τεχνολογικών μετοχών.

Τα χρηματιστήρια της Ασίας με μεγάλη τεχνολογική βαρύτητα σημείωσαν  τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας, με τον KOSPI της Νότιας Κορέας να σημειώνει άνοδο 2,1%, ενώ ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας πρόσθεσε 2,2%.

Η ένεση ρευστότητας της PBOC συνοδεύτηκε από στοιχεία που έδειξαν κάποια ανθεκτικότητα της κινεζικής οικονομίας, καθώς η βιομηχανική παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη: