Σοβαρά προβλήματα φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει στον ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή από τον Αλέξη Τσίπρα να τεθεί επικεφαλής του γραφείου τύπου του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο, η γνωστή δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.
Τα πυρά από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος , άρχισαν λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση.
Η πρώτη φωνή αμφισβήτησης προέρχεται από την πρώην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο και βουλευτή Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη.
Η κριτική της καθηγήτριας του Ιονίου Πανεπιστημίου αφήνει ανοικτές αιχμές κατά της προσωπικής επιλογής του Αλέξη Τσίπρα: Τονίζεται πως «προτάχθηκε η λάμψη του τηλεαστέρα και όχι η ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση ενός μέλους του κόμματος» .
Στη ανάρτησή της στο Facebook η κ. Βάκη θέτει το ερώτημα , στο οποίο καλείται να απαντήσει η ηγεσία του κόμματος: « Κανείς/μία δεν κρίθηκε άξιος-α από τα 185.000 μέλη να εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κανείς-μία σύντροφος-ισσα δεν κρίθηκε ικανός-η να αρθρώσει λόγο δομημένο, στέρεο και ευθύβολο απέναντι στην κυβέρνηση;» .
Οι αιχμές κατά του Προέδρου του είναι σαφείς : «Ο σεβασμός και η εκτίμηση προς την ηγεσία δεν εκφράζεται με παλαμάκια, η κριτική δεν είναι «νερό στον μύλο» της κυβέρνησης και τα μέλη δεν είναι αμέτοχοι παρατηρητές. Η αλφαβήτα μας που κοντεύουμε να ξεχάσουμε. Κρίμα…»
Μετά από την κίνηση αυτή της Φωτεινής Βάκη θεωρείται σίγουρο ότι και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με την επιλογή του κ . Τσίπρα θα θελήσουν να καταγράψουν την άποψή τους, ενόψει και της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης .
Γνωρίζουν βέβαια οι εσωτερικοί συσχετισμοί του κόμματος δεν επιτρέπουν στην παρούσα φάση ανατροπή των αποφάσεων του προέδρου του κόμματος , αλλά προσβλέπουν στις μετεκλογικές εσωκομματικές εξελίξεις.
Ολόκληρη η ανάρτηση της κ. Βάκη αναφέρει τα εξής :
«Δεν ξέρω τι ενοχλεί περισσότερο τελικά. Η επαγγελματοποίηση της πολιτικής που υποκύπτει στο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»; Η εργαλειοποίηση της δημοσιογραφίας; Ή τα κριτήρια με βάση τα οποία επελέγη η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ; Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο το στερεοτυπικό «μητέρα και γυναίκα» ως «προαπαιτούμενο» αλλά πρώτιστα το γεγονός ότι προτάχθηκε η λάμψη του τηλεαστέρα και όχι η ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση ενός μέλους του κόμματος. Άραγε κανείς/μία δεν κρίθηκε άξιος-α από τα 185000 μέλη να εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κανείς-μία σύντροφος-ισσα δεν κρίθηκε ικανός-η να αρθρώσει λόγο δομημένο, στέρεο και ευθύβολο απέναντι στην κυβέρνηση; Με ενοχλεί όμως εξίσου εδώ και πολύ καιρό η άκριτη αποδοχή και οι ιαχές θριάμβου, τα χειροκροτήματα και οι ζητωκραυγές για κάθε, μα κάθε επιλογή της ηγεσίας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση προς την ηγεσία δεν εκφράζεται με παλαμάκια, η κριτική δεν είναι «νερό στον μύλο» της κυβέρνησης και τα μέλη δεν είναι αμέτοχοι παρατηρητές. Η αλφαβήτα μας που κοντεύουμε να ξεχάσουμε. Κρίμα».
Διαβάστε ακόμη: