Ξάφνου έγιναν όλοι συνωμοσιολόγοι! Οι θεωρίες δίνουν και παίρνουν, και μάλιστα από όλους εκείνους που μέχρι πρότινος δεν έπαιρναν χαμπάρι ότι δε βρέχει… μας φτύνουν! Μήπως αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με “οργανικό” γεγονός, έτσι για αλλαγή;

Ίσως δε μάθουμε ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι ένα: Το γεγονός ότι έγινε άποπειρα δολοφονίας σε βάρος υποψήφιου πλανητάρχη (ή ότι κάποιοι μπήκαν στη διαδικασία να τη στήσουν, αν θέλετε), από μόνο του μαρτυρά ότι η Δύση έχει εισέλθει σε βαθιά θεσμική και κοινωνική κρίση. Να περιμένετε ακόμη μεγαλύτερο χάος, καθώς η “Ρώμη” γκρεμίζεται…


Κατ’ αρχάς, να ξεμπερδεύουμε με το καθιερωμένο και γραφικό πλέον «σας τα λέγαμε» που αποτελεί σήμα κατατεθέν της στήλης.

Η εκλογή Τζο Μπάιντεν το 2020 ήταν αποτελέσμα νοθείας, της μεγαλύτερης και πιο προκλητικής νοθείας στη σύγχρονη ιστορία της Δύσης. Το αμερικανικό Βαθύ Κράτος ήθελε να βγάλει πλανητάρχη τον βολικό ανοϊκό γεράκο, και θα το έκανε με οποιονδήποτε τρόπο, πάει και τελείωσε.

Είναι κάτι που έπειτα από τέσσερα βασανιστικά χρόνια, όπου ο πλανήτης παρακολουθούσε σε ζωντανή μετάδοση τη θλιβερή κακοποίηση ενός ανήμπορου ηλικιωμένου, αρχίζουν να συνειδητοποιούν και οι πιο μαζοποιημένοι καταναλωτές του άφθονου σανού που μοίραζαν τα διεθνή μίντια όλα αυτά τα χρόνια.

Σανό όπως ότι ο 80χρονος γερο-Τζο όχι μόνο θα μας σώσει από τα δεινά του πληθωρισμού, των πολέμων και του σατανικού πορτοκαλί βαψομαλλιά (ενώ δεν μπορεί να σώσει τον ίδιο του τον εαυτό), αλλά ότι είναι ικανός να βγάλει άλλη μία τετραετία!

Απόπειρα κατά Τραμπ: «Στημένη» ή όχι;

Μάλιστα, παρά τα όσα έχουν γίνει, παρά την απόπειρα δολοφονίας που φυσικά και εκτόξευσε τα ποσοστά του Τραμπ (ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό), παρά το ξεκάθαρο εκφυλισμό της υγείας του Μπάιντεν, οι στοιχηματικές εξακολουθούν να τον «δίνουν» σαν πιθανό επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ (!), ενώ ζήτημα είναι αν ο άνθρωπος βγάζει το χειμώνα (κόλλησε και κόβιντ πάλι ο φουκαράς, και τον έχουν απομονωμένο τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές – ποιος ξέρει τι του κάνουν εκεί μέσα)…

Όπως και να ‘χει, μετρημένες είναι οι μέρες του (πολιτικά)…

Απόπειρα κατά Τραμπ: «Στημένη» ή όχι;

Τα θλιβερά αυτά αίσχη που προβάλλονται λάιβ στις οθόνες μας, αφενός μας έδειξαν τι είναι ικανό να κάνει το αμερικανικό Σύστημα προκειμένου να εκτελέσει τα σχέδιά του, ειδικά τώρα που η πάλαι ποτέ κοσμοκράτειρα βρίσκεται σε ξεκάθαρη παρακμή (οικονομική και κοινωνική). Σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά μας είπαν «να τα περιμένετε όλα», ακόμη και απόπειρες δολοφονίας.

Κι έτσι, από την πρώτη στιγμή της (αμφισβητήσιμης) εκλογής Μπάιντεν, έγραψα ότι οι επόμενες εκλογές ανήκουν στον Τραμπ, «αν δεν τον φάνε», κυριολεκτικά, ενώ παράλληλα θα «αποσύρουν» τον κ. Αλτσχάιμερ για χάρη της Καμάλα, όπως και έγινε. Προσωπικά δε μου έκανε καμία έκπληξη το «περιστατικό με πυροβολισμούς» (όπως το μετέδωσαν τα mainstream μίντια) στη συγκέντρωση Τραμπ. Αυτό που με προβλημάτιζε, όπως όλους μας, είναι το πώς και γιατί συνέβη.

Το μόνο για το οποίο ήμουν σίγουρος, είναι ότι είμαστε μάρτυρες της αποσυναρμολόγησης της Δύσης, της σύγχρονης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στα τελευταία της. Και όσο προχωρά η παρακμή θα βλέπουμε όλο και πιο χαοτικά τέτοια γεγονότα σε λάιβ μετάδοση, ενώ τρώμε ποπ-κορν.

Απόπειρα κατά Τραμπ: «Στημένη» ή όχι;

Η πτώση της (σύγχρονης) Ρώμης

Ο τρόπος που προβάλλονται αυτά τα γεγονότα, μας επιβεβαίωσε αφετέρου πως δεν υπάρχουν πλέον αναστολές. Δεν τηρούνται οι τύποι έστω και για τα μάτια του θεατή, που απλώς παρακολουθεί το παγκόσμιο γεωπολιτικό θέατρο.

Υπήρχε μια εποχή που το ψέμα σερβίρονταν τουλάχιστον με ένα καλαίσθητο στόρι. Τώρα κανείς δε νοιάζεται να «πουλήσει» στον καταναλωτή ένα «σωστό» ψέμα, διότι ο ίδιος ο καταναλωτής δε δείχνει να νοιάζεται για την αλήθεια. Απλώς καταναλώνει αφιλτράριστα, δίχως να τον ενδιαφέρει πια. Αυτό κατάφερε η κουλτούρα του ΤικΤοκ, δηλαδή των σύντομων εύπεπτων βίντεο που «εκπαίδευσαν» τους αδένες μας να βαριούνται μετά από 10 δευτερόλεπτα, να μην το ψάχνουν παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο που οι νέες γενιές δε διαβάζουν σχεδόν καθόλου βιβλία.

Αλήθεια και ψέμα ανακατεύτηκαν τόσο, ώστε η χειρότερα σκηνοθετημένη πλεκτάνη να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, κανείς δε συγκινείται, ούτε καν όσοι από εμάς το έχουμε επάγγελμα ή και βίτσιο να ασχολούμαστε με αυτές.

Ζούμε σε μια εποχή που κυριολεκτικά οι θεωρίες συνωμοσίας χάνουν το νόημά τους, αφού όλα προβάλλονται σε κοινή θέα!

Απόπειρα κατά Τραμπ: «Στημένη» ή όχι;

Είναι εύκολο να εξαπατήσεις ένα κοινό που έχει συνηθίσει σε φαντασμαγορικά ψέματα, σερβίροντάς του ωμή την πραγματικότητα, η οποία είναι τόσο απίστευτα απλή, που κανείς δεν την πιστεύει! Ζώντας χρόνια στην πόλη, αποκομμένοι από τη φύση και την κοινή λογική, οι άνθρωποι αρνούνται την απλή αλλά σκληρή πραγματικότητα που προβάλλεται μπροστά στα μάτια (και τις οθόνες) τους, και την απορρίπτουν (συχνά ως θεωρία συνωμοσίας!), χειροκροτώντας όλοι μαζί το γυμνό αυτοκράτορα. Οποιοσδήποτε τον εκθέσει, αποκαλείται τρελός ή «ψεκασμένος».

Τελικά φτάσαμε στο σημείο οι άλλοτε «αψέκαστοι» να παίρνουν το ρόλο του συνωμοσιολόγου! Μας πήραν και τη δουλειά από πάνω!

Γεγονός που μας φέρνει στο κρίσιμο ερώτημα που γυρίζει στις σκέψεις όλων, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ: είναι ή δεν είναι στημένο; Κι αν είναι, από ποιους είναι; Από τους (πολλούς) αντιπάλους του που ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση, ή από τον ίδιο τον Τραμπ, που έστησε ένα σόου προκειμένου να βγει ήρωας, ενισχύοντας τα έτσι κι αλλιώς ισχυρά ποσοστά του;

Οι θεωρίες δίνουν και παίρνουν, αλλά αυτές οι δύο είναι οι επικρατέστερες, αμέσως μετά την απόπειρα. Φυσικά όσο περνάει ο καιρός θα έρχονται στο φως περισσότερα στοιχεία, τα οποία εμείς καλούμαστε να ερμηνεύσουμε (διότι μπορεί να είναι παραπλανητικά).

Απόπειρα κατά Τραμπ: «Στημένη» ή όχι;

Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν την τάση μου προς τη «συνωμοσιολογία», και ενδεχομένως ανυπομονούν να δουν τι απίθανη ερμηνεία θα αραδιάσω κι αυτή τη φορά. Ίσως τους απογοητεύσω.

Στην πραγματικότητα την ταμπέλα «συνωμοσιολόγος» φορτώθηκα στα χρόνια της πανδημίας, κι ενώ μάλιστα όλες οι δήθεν συνωμοσιολογίες απεδείχθησαν με τον καιρό αληθινές.

Από το πώς οι καραντίνες εργαλειοποιήθηκαν προκειμένου να δικαιολογηθεί ένας πληθωρισμός που είχε ήδη «ζυμωθεί» προ πανδημίας, μέχρι το ύπουλο «σπρώξιμο» της Καμάλα Χάρις, την επέκταση της τηλεργασίας, την ψηφιοποίηση του χρήματος στα πλαίσια του περαιτέρω ασφυκτικού ελέγχου, την επικείμενη εντομοφαγία στο όνομα της κλιματικής αλλαγής αλλά και τη φορολόγηση του «ανθρακικού» αποτυπώματος, και άλλα πολλά, που μέρα με τη μέρα αποκαλύπτονται ως πέρα για πέρα αληθινά.

Στην πραγματικότητα θεωρώ τον εαυτό μου ρεαλιστή, και όχι μυθοπλάστη. Νούμερα κοιτάζω, το χρήμα ακολουθώ. Τα χρηματιστήρια  λένε την ιστορία, και απλώς καταγράφω την πραγματικότητα που βλέπω μπροστά στα μάτια μου.

Το 2019 για παράδειγμα, έβλεπα μια πληθωριστική βόμβα να ζυμώνεται, από τα χέρια της Fed που τύπωνε σα να μην υπάρχει αύριο. Αυτή η βόμβα αν έσκαγε «οργανικά», δίχως κάποιο παράλληλο κατακλυσμιαίο γεγονός να τη δικαιολογήσει, θα είχαμε έως και εμφύλιο πόλεμο, στις ΗΠΑ, και ολούθε στη Δύση. Πόλεις θα καίγονταν, και τα πάντα θα ανατρέπονταν στην πολιτική. Η Wall Street φυσικά θα κατέρρεε.

Έτσι χρειαζόταν ένας καταλύτης, ένα κατακλυσμιαίο γεγονός να πάρει το φταίξιμο για αμαρτίες και εγκλήματα που είχαν ήδη διαπραχθεί. Η πανδημία «ήρθε και έδεσε», υπερβολικά βολικά θα έλεγε κανείς. Η αυτοκαταστροφική διαχείρισή της δε από τις αρχές, δεν άφησε αμφιβολία πως είχαμε να κάνουμε με ελεγχόμενη κατεδάφιση της οικονομίας (αλλά και κοινωνίας, αφού μπήκαν σε εφαρμογή νέες κανονικότητες).

Αυτά δεν ήταν συνωμοσιολογία, αλλά απλή παρατήρηση όσων συνέβαιναν μπροστά μας. Απλώς ο περισσότερος κόσμος, είτε από συμφέρον είτε θολωμένος από το φόβο της υγείας του, χειροκροτούσε το γυμνό αυτοκράτορα.

Το αμερικανικό σύστημα εγκαταλείπει τον Μπάιντεν

Δεν υπήρξα ποτέ λοιπόν συνωμοσιολόγος, ούτε θα γίνω τώρα. Επομένως μην περιμένετε να σας αραδιάσω στοιχεία που δείχνουν πως ο σκοπευτής ήταν μοναχικός λύκος, ή βαλτός, ή ότι ο Τραμπ δεν έφαγε ποτέ σφαίρα και όλο αυτό ήταν κινηματογραφικό τρικ, ή ότι το όλο γεγονός βρίθει από μασονικούς συμβολισμούς και άλλα τέτοια. Πιστέψτε με, υπάρχουν στοιχεία για όλα τα γούστα, που υποστηρίζουν την κάθε θεωρία.

Για παράδειγμα, μία μέρα πριν την απόπειρα, ισχυρό fund που ανήκει στην Black Rock (τον μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων στον κόσμο και πρακτικά ρυθμιστή της διεθνούς γεωπολιτικής) «σόρταρε» ανελέητα τη μετοχή της Truth Social, του κοινωνικού δικτύου που ίδρυσε ο Τραμπ. Προφανώς κάποιοι περίμεναν εξόντωσή του, η οποία φυσικά θα σήμαινε και γκρέμισμα της μετοχής. Αυτό από μόνο του αρκεί για να μπουν ψύλλοι στ’ αυτιά…

Όμως, μακάρι να ήξερα τι σκαρώνουν στην αμερικανική πολιτική. Κανείς μας δεν ξέρει, και κανείς ίσως δε θα μάθει ποτέ.

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως οι Αμερικανοί είναι μανούλες σε αυτά τα κόλπα, έτσι έχτισαν την αυτοκρατορία τους. Πάνω σε ψέματα. Και καλά έκαναν, αν με ρωτάτε. Έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για το λαό τους, για να εξασφαλίσουν πως την ευδοκίμηση ενός πολιτισμού που τώρα παραπαίει.

Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, και οι άλλοι πολιτισμοί που παράγουν πληθυσμό (το κυριότερο) και πληθώρα αγαθών, έχουν πλέον εκτοξευθεί, και μάλιστα συμπράττουν ισχυρές συμμαχίες και επιχειρηματικές συμφωνίες. Κίνα-Ινδία-Ρωσία σύντομα θα είναι άπιαστες. Η Αμερική γνωρίζει ότι μένει πίσω. Χρειάζεται το ισχυρότερο καύσιμο που ανέκαθεν τροφοδοτούσε τα γρανάζια της βιομηχανίας της: τον πόλεμο.

Απόπειρα κατά Τραμπ: «Στημένη» ή όχι;

Ο Τραμπ χαλάει την πιάτσα…

Επί Τραμπ δεν ξεκίνησε κανένας νέος πόλεμος. Αν εκλεγεί διαφαίνεται πως ο πόλεμος στην Ουκρανία επίσης θα λήξει γρήγορα. Το αν αυτό συμφέρει εμάς τους Ευρωπαίους είναι άλλη ιστορία, αλλά ποσώς ενδιαφέρει τον Τραμπ, ο οποίος αναγνωρίζει πως αλλού βρίσκονται πλέον τα πλούτη.

Η Ευρώπη είναι πραγματικά πλέον μια γερασμένη ήπειρος, από κάθε άποψη, οικονομικά και κοινωνικά. Η Αμερική μάς «πρόσεχε» (λέμε τώρα) μέχρι πρότινος, διότι μας χρειαζόταν. Όχι τόσο πια όμως. Και ο Τραμπ, και ο κάθε Τραμπ, θα κοιτάξει το λαό του, όχι εμάς.

Φιλοδοξεί να τα αλλάξει όλα, να στρωθεί ο κόσμος ξανά στη δουλειά, να μπει μια τάξη στο πώς συμπεριφέρεται και αναπαράγεται η κοινωνία, να κλείσει γόνιμες συμφωνίες με τις BRICS, αναγνωρίζοντας ότι πλέον αυτές κατέχουν το μισό πλούτο του πλανήτη, και όχι να τις τραμπουκίζει, αφού πλέον αντικειμενικά οι Αμερικανοί ούτε αυτό μπορούν να κάνουν (και φάνηκε στο ουκρανικό μέτωπο, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μέτωπο ΝΑΤΟ-Ρωσίας).

Αυτά είναι (τουλάχιστον φαινομενικά) τα σχέδια Τραμπ. Και αυτά χαλάνε τα σχέδια του παραδοσιακού αμερικανικού καθεστώτος. Ενός σάπιου πλέον καθεστώτος που απώλεσε τις αρχές της ελεύθερης αγοράς που στην ουσία ανέδειξαν αυτόν τον πολιτισμό. Και ασπάστηκε τη σήψη του σοσιαλισμού. Τυπώνει επιδόματα και δημιούργησε ένα φαύλο οικονομικό κύκλο, από τον οποίο δεν υπάρχει διέξοδος, παρά μόνο αλλαγή πλεύσης και ριζοσπαστικές πολιτικές πρακτικές τις οποίες φυσικά κανένας Δημοκρατικός, αλλά ούτε Ρεπουμπλικάνος προτίθεται να εφαρμόσει, αφού θα σήμαινε το πολιτικό τους τέλος.

Απόπειρα κατά Τραμπ: «Στημένη» ή όχι;

Ο Τραμπ δείχνει να έχει το δικό του σκεπτικό, και να μην τον ενδιαφέρει τι θα κοστίσει και σε αυτόν. Ξαναλέω, έτσι φαίνεται, κανείς πραγματικά δεν ξέρει τι ρόλο βαράει και ο Τραμπ. Μπορεί να είναι κι αυτός ένα χρήσιμο πιόνι του συστήματος, που θα θυσιάσει άπαξ και εκλεγεί.

Διότι να είστε σίγουροι πως η αλλαγή πλεύσης για την Αμερική (και τη Δύση) δε θα έρθει όμορφα και ανώδυνα. Θα σημάνει τεράστιες θυσίες και αλλαγές στον τρόπο ζωής που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένο. Μιλάμε για μεγάλες στερήσεις, τις οποίες κανείς δε θα δεχτεί εύκολα. Θα υπάρξει χάος στην ενδεχόμενη 4ετία Τραμπ. Τα χρηματιστήρια θα ακολουθήσουν, λίγο μετά την εκλογή ίσως, αφού πρώτα όμως οργανώσουν ένα τελευταίο πανηγύρι κερδών, εκτιμώ.

Όλα αυτά, αν ισχύουν, δίνουν κάθε λόγο στο τρέχων καθεστώς (που θα χάσει τη βόλεψή του) να εξοντώσει τον Τραμπ. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, η απόπειρα δολοφονίας, θα μπορούσε να έχει ενορχηστρωθεί από το λεγόμενο Βαθύ Κράτος, το οποίο δε σημαινει μόνο Δημοκρατικοί, αλλά και Ρεπουμπλικάνοι.

Στην πραγματικότητα το δίπολο είναι ψευδαίσθηση. Σημασία στην πολιτική έχεις ποιος χαλάει την πιάτσα, και ποιος όχι. Όποιος τη χαλάει τον εξαφανίζουν, απλό είναι. Τα βίντεο που δείχνουν το πλήθος να υποδεικνύει εγκαίρως στις αρχές τον επίδοξο δολοφόνο μαρτυρούν πάντως ότι και η ίδια η Μυστική Υπηρεσία ήταν στο κόλπο, αν δεν ήταν απλώς ανίκανοι, αφού έμειναν άπραγοι.

Από την άλλη, ακόμη και πράγματι κάπως να κατάφερε να δράσει απαρατήρητος ως «μοναχικός λύκος», στην ουσία υποκινήθηκε από το ίδιο Βαθύ Κράτος, και δεν ήταν το δικό του χέρι που οπλίστηκε, θα ήταν κάποιοι άλλου.

Σε κάθε περίπτωση, η δουλειά «βρομάει». Για την ακρίβεια ζέχνει, αφού πρόκειται για άλλη μία περίπτωση ξεκάθαρου κακόγουστου ψέματος που δεν προσπάθησαν καν αρκετά να το παρουσιάσουν έξυπνα στο κοινό, αφού όπως είπαμε κανείς πλέον δε νοιάζεται. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να ήταν βαλτός από τον ίδιο τον Τραμπ. Όλα παίζουν. Δεν έχω ιδέα.

Απόπειρα κατά Τραμπ: «Στημένη» ή όχι;

Όμως για πρώτη φορά αισθάνομαι πως έχουμε να κάνουμε με «οργανικό» γεγονός. Ότι δηλαδή, ασχέτως αν η απόπειρα οργανώθηκε από μια σκοτεινή ελίτ ή όχι, εισήλθε ο παράγοντας «τύχη» στην εξίσωση, και τα ανέτρεψε όλα.

Ίσως, παρά τον κυνισμό που απέκτησα έπειτα από μακρόνια έκθεση στα μίντια, να έχω ακόμη λίγη πίστη στο Σύστημα. Ίσως προσπαθώ να διατηρήσω έναν ρομαντισμό, ότι ρε διάολε συμβαίνουν κι αυτά. Συμβαίνουν και τα τυχαία, δεν είναι όλα ένα καλοκουρδισμένο σχέδιο που δε λαθεύει πουθενά, κι εμείς απλώς το ζούμε ως θεατές. Ότι που και που, στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, κάτι χαλάει τα σχέδια των Μεγάλων, και όλα ανατρέπονται και γίνονται συναρπαστικά.

Διότι αν πράγματι είχαμε να κάνουμε με απόπειρα δολοφονίας από το Βαθύ Κράτος, τότε τα πάντα αλλάζουν για όλους μας.

Απόπειρα κατά Τραμπ: «Στημένη» ή όχι;

Αν πέθαινε ο Τραμπ, η Καμάλα θα ήταν η επόμενη Πρόεδρος, η Fed θα συνέχιζε να τυπώνει δίχως αύριο χρηματοδοτώντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς εμείς θα πληρώναμε ακόμη περισσότερο πληθωρισμό, και η αλυσιδωτή πορεία προς μια εκφυλισμένη Δύση που θα καταναλώνει έντομα θα συνεχιζόταν κανονικά.

Λέω πως όλα αυτά δε θα συμβούν τώρα; Όχι. Πιθανόν οι μάγκες αυτοί έχουν PlanB στο συρτάρι τους. Ίσως φροντίσουν να σκάσει στα χέρια του Τραμπ η βόμβα της οικονομίας, ίσως πατηθεί εκεί το κουμπί. Διότι, στο φινάλε, η Federal Reserve αποφασίζει, και όχι ο Τραμπ.

Η νομισματική πολιτική της πιο κεντρικής τράπεζας των κεντρικών τραπεζών είναι αυτή που καθορίζει το μέλλον μας, κι ας μην το γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Και την τράπεζα αυτοί την ελέγχουν συγκεκριμένες οικογένειες (ονόματα δε λέμε), και όχι ο Τραμπ…

Ξαφνικά όλοι έγιναν συνωμοσιολόγοι!

Όπως και να έχει, παραμένω σκεπτικός, και αγνωστικιστής. Δε θα μάθουμε ποτέ τι –και πώς πραγματικά– συνέβη την ιστορική αυτή μέρα. Όμως θα σας πω ένα κόλπο: όταν αναρωτιέστε τι και γιατί συνέβη, τσεκάρετε τους πρώτους τίτλους στα μίντια, και ρωτήστε τους γύρω σας.

Αν τα μίντια φανούν αποδιοργανωμένα, τότε ίσως πρόκειται για «οργανικό» γεγονός. Αν έχουν έτοιμο τον τίτλο και την «γραμμή» τους, σημαίνει πως έχουν διαβάσει από πριν… το σενάριο.

Στην περίπτωση του Τραμπ, κανάλια όπως το CNN και το Bloomberg αρχικά έκαναν «downplay» το γεγονός, μιλώντας για «περιστατικό με ήχους από πυροβολισμούς» και άλλα τέτοια γελοία, ενώ ήταν ήδη ξεκάθαρο ότι πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας.

Απόπειρα κατά Τραμπ: «Στημένη» ή όχι;

Με άλλα λόγια, τα μίντια, όντας ίσως αιφνιδιασμένα, συνέχισαν τη γραμμή που τηρούσαν έως τότε αναφορικά με τον Τραμπ. Δεν ήθελαν δηλαδή σε καμία περίπτωση να τον παρουσιάσουν ως ήρωα που επέζησε. Το ότι στη συνέχεια προφανώς παρουσιάσαν το θέμα ως έχει, αφού πλέον όλος ο πλανήτης το είδε, δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει πώς το «έπαιξαν» τις πρώτες κρίσιμες στιγμές.

Το δεύτερο «σινιάλο» είναι πώς το ερμήνευσαν οι μάζες. Ε, λοιπόν, κατά τραγική ειρωνεία, οι ίδιοι άνθρωποι που μέχρι χθες «κατάπιναν αμάσητη» την κάθε ιστορία που πουλάνε τα μίντια, ξάφνου εμφανίστηκαν ως οι πιο ακραίοι συνωμοσιολόγοι!

Το παρατηρήσατε κι εσείς αυτό;

Σε συζητήσεις, 9 στους 10 θεωρούν πως το γεγονός ήταν στημένο από τον ίδιο τον Τραμπ, παρότι αντικειμενικά είναι η πιο αβάσιμη (σε πρακτικούς όρους) από όλες τις θεωρίες που κυκλοφορούν!

Προσωπικά, ξαναλέω, μου είναι για πρώτη φορά δύσκολο να πάρω θέση, τα θεωρώ όλα πιθανά. Αλλά, πανάθεμά με, όταν βλέπω την (μέχρι πρότινος κοιμισμένη) πλειοψηφία να λύνει τόσο γρήγορα τον πιο δύσκολο πολιτικό γρίφο της γενιάς μας, ε, κάτι με πιάνει και ενστικτωδώς πάω προς την άλλη κατεύθυνση! Με άλλα λόγια, αν οι πολλοί λένε πως έγινε έτσι, μάλλον έγινε το αντίθετο. Μάλλον όντως πυροβόλησαν τον Τραμπ και επέζησε, προς έκπληξη όλων.

Απόπειρα κατά Τραμπ: «Στημένη» ή όχι;

Είναι η ίδια αλάνθαστη τακτική που ακολουθώ όταν δεν μπορώ με τίποτα να προβλέψω πού θα κινηθεί, π.χ…, το Bitcoin. Έχεις αμφιβολίες; Ρώτα τον περιπτερά σου! Ρώτα τους γύρω σου, ιδίως όσους μέχρι πρότινος δεν ασχολούνταν καν με αυτά, και ξαφνικά απέκτησαν έκθεση στα πιο απίθανα χρηματιστηριακά προϊοντα.

Κάνε μια σφυγμομέτρηση. Αν οι πολλοί λένε «αγόρασε», τότε πούλα. Αν οι πολλοί λένε «πούλα», τότε αγόρασε. Είναι ο πιο απλός και αλάνθαστος κανόνας της αγοράς, όμως ισχύει σχεδόν για τα πάντα στη ζωή, από το πώς πρόκειται να κινηθούν οι τιμές στα ακίνητα, μέχρι το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ…

Το αμερικανικό σύστημα εγκαταλείπει τον Μπάιντεν

Και η «καυτή πατάτα» σκάει… στον Τραμπ που θεωρείται φαβορί για τις φετινές εκλογές των ΗΠΑ

Τι θα σημάνει για την παγκόσμια οικονομία μια εκλογή Τραμπ 

Ψηφιακό χρήμα σημαίνει ψηφιακές ταυτότητες

Τέσσερα χρόνια… παροδικού πληθωρισμού και τα ψέματα συνεχίζονται!

…Και Εγένετο Ανθρακικό Αποτύπωμα: Έρχεται ο «παροδικός» κλιματικός φόρος

Μια δεκαετία στερήσεων, επιδομάτων, αναξιοπρέπειας

 

Διαβάστε ακόμη: