Ο ψηλότερος άντρας του κόσμου συναντήθηκε με την κοντύτερη γυναίκα του κόσμου έξι χρόνια μετά την viral φωτογράφισή τους μπροστά από τις πυραμίδες στην Αίγυπτο.

Ο Sultan Kosen, ο οποίος έχει ύψος 2,5 μέτρα, και η Jyoti Amge, η οποία έχει ύψος μόλις 60 εκατοστά, αφήνουν τους θεατές άφωνους καθώς πόζαραν για φωτογραφίες στην Καλιφόρνια χθες.

Υπάρχει διαφορά ύψους σχεδόν δύο μέτρων μεταξύ των δύο, οι οποίοι κέρδισαν τους αντίστοιχους τίτλους παγκόσμιου ρεκόρ Guiness το 2009 για τον «ψηλότερο εν ζωή άνδρα» και το 2011 για τη «μικρότερη εν ζωή γυναίκα».

Ξανασυναντήθηκαν στην Καλιφόρνια 6 χρόνια μετά

Ο Sultan Kosen, ο οποίος έχει ύψος 2,5 μέτρα, και η Jyoti Amge, η οποία έχει ύψος μόλις 60 εκατοστά

Ο Κόσεν, 41 ετών, από την Τουρκία, και η Άμγκε, 30 ετών, από την Ινδία, συναντήθηκαν παλιότερα για μια φωτογράφιση στο Κάιρο της Αιγύπτου το 2018, όπου πόζαραν μπροστά από τις πυραμίδες της Γκίζας στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Το ψηλό και το μικρό τους ανάστημα προκλήθηκε από ιατρικές παθήσεις. Η Άμγκε έχει μια μορφή νανισμού που ονομάζεται αχονδροπλασία και σταμάτησε την ανάπτυξή της, ενώ ο Κόσεν είχε έναν όγκο που προκάλεσε γιγαντισμό της υπόφυσης, ο οποίος του έδωσε μια τεράστια αύξηση σε ηλικία 10 ετών.

Ο ψηλότερος άνδρας με ύψος 2,5 μέτρα

O Kόσεν και η Άμγκε στην Αίγυπτο/

Μια από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες της επανένωσής τους έξι χρόνια μετά τη συνάντησή τους στην Αίγυπτο δείχνει την Άμγκε να στέκεται δίπλα στο παπούτσι του Kόσεν και τα τεράστια παπούτσια του 41χρονου να έχουν σχεδόν το ίδιο ύψος με εκείνη.

Ήταν το πρώτο ταξίδι τόσο του Κόσεν όσο και της Aμγκε στην Αίγυπτο, αφού προσκλήθηκαν στη βορειοαφρικανική χώρα από το Αιγυπτιακό Συμβούλιο Τουριστικής Προώθησης πριν από έξι χρόνια.

Παρακολούθησαν επίσης ένα συνέδριο στο ξενοδοχείο Fairmont Nile City Hotel στο Κάιρο.

Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, ο Κόσεν είναι ο πρώτος άνθρωπος εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία που μετράει πάνω από 2,5 μέτρα και είναι μία από τις μόλις 10 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στην ιστορία.

Ενώ είναι ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, τα μέλη της οικογένειάς του είναι όλα κανονικού μεγέθους.

O Kόσεν και η Άμγκε στην Αίγυπτο

Η Άμγκε είναι η μικρότερη γυναίκα με μόλις 60 εκατοστά ύψος

 O Kόσεν και η Άμγκε

Από την άλλη ζύγιζε μόλις 5 κιλά και ανακηρύχθηκε επίσημα η μικρότερη γυναίκα του κόσμου το 2011 μετά τα 18α γενέθλιά της, λόγω του ότι ήταν μικρότερη από το μέσο όρο των δίχρονων παιδιών.

Η Aμγκε είναι ηθοποιός και ανέλαβε τον ρόλο της Ma Petit στο American Horror Story: Freak Show, το οποίο προβλήθηκε το 2014.

Διαβάστε ακόμη: