Σε ένα ακόμη ντέρμπι τoυ Παναθηναϊκού ο Μπερνάρ ήταν… εξαφανισμένος. Συνέβη και στο «Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, με τον Βραζιλιάνο να έχει απόδοση / συνεισφορά παίκτη της… σειράς και όχι ενός σταρ που διαθέτει και μακράν το πιο υψηλό συμβόλαιο στην εποχή Αλαφούζου.

Ο Μπερνάρ μετράει 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μόλις με ένα γκολ (κόντρα στον Ιωνικό) και τρεις ασίστ (οι δύο με Λαμία και μία με Βόλο). Φτωχότατος απολογισμός για «10άρι», πόσο μάλλον που φέτος στοιχίζει στον Παναθηναϊκό 1.200.000 συν μπόνους ενώ του χρόνου οι καθαρές αποδοχές του εκτοξεύονται στα 2.200.000 ευρώ!

Επειδή, λοιπόν, έρχονται τα πλέι οφ, με 8 ντέρμπι, εκεί που θα κριθεί και το πρωτάθλημα για τους σημερινούς πρωτοπόρους, άρχισαν και τα πρώτα δημοσιεύματα… προβληματισμού / γκρίνιας στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού για την παρουσία του Μπερνάρ και την ανάγκη να γίνει ο παίκτης «σημείο αναφοράς» της ομάδας, στα 12 ματς που ακολουθούν. Όχι τυχαίο το εν λόγω τάιμινγκ…


Τι προβλέπει η πιάτσα αgents για το μέλλον του Μπερνάρ στον Παναθηναϊκό; Παρά την απόλυτη στήριξη που είχε μέχρι τώρα αν και στα πλέι οφ συνεχίσει στο ίδιο… τέμπο, το μέλλον του στο «τριφύλλι» θα χλωμιάσει επικίνδυνα κι ας έχει συμβόλαιο ως το 2024. Πόσο μάλλον αν στο τέλος οι «πράσινοι» απωλέσουν τον τίτλο αλλά και την 2η θέση.

Στο διά ταύτα: Ο Μπερνάρ που την επόμενη σεζόν (2023 – 2024) θα αμείβεται με 2.200.000 ευρώ (τέτοιο συμβόλαιο στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός δίνει), θα πρέπει στα επερχόμενα πλέι οφ να τα… δικαιολογήσει γιατί εκεί θα αξιολογηθεί και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό! Διαφορετικά ή θα φύγει ή θα επαναδιαπραγματευθούν το συμβόλαιό του.

Ήδη πάντως από την Βραζιλία ακούγεται πως υπάρχουν δύο μεγάλες ομάδες που ήδη «φλερτάρουν» με τον Μπερνάρ για το καλοκαίρι, περιμένοντας να δουν και πως θα τελειώσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό. Η μία βραζιλιάνικη ομάδα που έχει… σχέδια προσεχώς για τον Μπερνάρ είναι η Ατλέτικο Μινέιρο, από όπου και ξεκίνησε ο άσος την καριέρα του…


Την τελευταία διετία, ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου έχει πουλήσει έξι (6) παίκτες που αγωνιζόντουσαν στην ομάδα του. Με τα συνολικά transfer fee να αγγίζουν τα 5.500.000 ευρώ! Κάτι εντυπωσιακό για ένα σχετικά νεοσύστατο κλαμπ.

Τελευταία «εξαγωγή» του Βόλου, ο Γιώργος Κούτσιας, που 1η Μαρτίου ανακοινώθηκε από τους Σικάγο Φάιαρ του MLS αν και οι υπογραφές είχαν πέσει από την Κυριακή (26/2). Bέβαια ο 19χρονος φορ ήταν ιδιοκτησίας ΠΑΟΚ αλλά έκανε την μεταγραφή ως παίκτης / παίζοντας δανεικός την τρέχουσα σεζόν στον Βόλο!

Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2021 με την πώληση του Δουβίκα στην Ουτρέχτη αντί 1.200.000 και του Μήτογλου στην ΑΕΚ αντί 300.000 ευρώ. Για να ακολουθήσουν το περασμένο καλοκαίρι οι Φαν Βέερτ / Φερνάντες στην ΑΕΚ ( με transfer fee 600 και 800.000 αντίστοιχα) και του Φεράρι στον ΑΠΟΕΛ (130.000 ευρώ).

Σημειολογικά οι παίκτες που φεύγουν με μεταγραφή από τον Βόλο ή θα πηγαίνουν στην ΑΕΚ (πολύ καλή η σχέση του Μπέου με τους Μελισσανίδη / Παπαδόπουλο) ή στο εξωτερικό! Μισοί, μισοί…


Το deal των Αμερικάνων με ΠΑΟΚ για Κούτσια έφτασε στα 2.400.000 ευρώ. Η καινούργια λεπτομέρεια είναι πως θα καταβληθεί μετρητοίς στον «δικέφαλο», που κράτησε και 15% ποσοστό μεταπώλησης ενώ μπορεί να ελπίζει σε βάθος τετραετίας και σε επιπλέον 600.000 ευρώ από μπόνους στόχων που μπήκαν στην συμφωνία.

Χρήματα θα πάρει και ο Βόλος που δέχτηκε κι «έσπασε» ο δανεισμός του Κούτσια. Όχι όμως, από τους Σικάγο Φάιαρ αφού οι Αμερικάνοι πλήρωσαν μόνο τον ΠΑΟΚ. Ο τελευταίος θα αποζημιώσει τον Βόλο με ένα (μικρό) ποσό που συμφώνησαν απευθείας ο Μπέος με τον Ιβάν Σαββίδη. Όσον αφορά στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων ήταν σύντομες αφού μέσα σε 13 ημέρες υπήρξε deal done!


O Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στα 36 του χρόνια επέστρεψε στην Super League και μάλιστα σε ομάδα της Big 5. Mια μεταγραφή… Καρυπίδη και ένα μοναδικό / ιστορικό ρεκόρ για τον διεθνή επιθετικό αφού θα έχει αγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Άρη).

Πριν όμως, ο έμπειρος άσος τα βρει με τον Άρη, προτάθηκε στον Ιωνικό. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Χριστοδουλόπουλου μίλησε και με τον ιδιοκτήτη του κλαμπ, Γιάννη Τσιριγώτη, για να γίνει «κάτοικος» Νίκαιας και ξανά συμπαίκτης με τον Τσιγκρίνσκι! Τελικά όμως, ο Λάζαρος «κόπηκε» επειδή –όπως μεταφέρθηκε– ο κόουτς του Ιωνικού ήθελε … «διαφορετικού στυλ παίκτη»!

Εκτός από τον Λάζαρο πάντως, πάνω κάτω την ίδια εποχή, προτάθηκε στον Ιωνικό και ένας Βραζιλιάνος σέντερ φορ, της ίδιας ηλικίας και με επίσης σούπερ βιογραφικό. Ο λόγος για τον Τζο (πέρασε από ΤΣΣΚΑ, Μάντσεστερ Σίτι, Έβερτον, Γαλατά), που τον Ιανουάριο είχε μείνει ελεύθερος από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Ούτε όμως, η περίπτωση του Τζο προκρίθηκε από τον κόουτς Γρηγορίου που προτίμησε τον… Δημήτρη Μάνο (δανεικό από τη Μπαντίμασπορ). Μάλιστα ο βετεράνος Βραζιλιάνος φορ στις 26 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια!

Διαβάστε ακόμη: