Πέντε προτάσεις, από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι τον Γενάρη, είχε ο Άρης για την παραχώρηση του Ντάνιελ Μαντσίνι! Από την Ομόνοια, τον Ολυμπιακό, την Κρίλια Σαμάρα, την Αλ Ουάχντα και τον Παναθηναϊκό.

Αληθινές, επίσημες προσφορές, να το διευκρινίσω, για τέτοιες μιλάω. Πέντε ήταν, ούτε οκτώ, ούτε δώδεκα. Τις διαχωρίζω και δεν τις μπερδεύω με… εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από ομάδες ή «μανατζερικές» προτάσεις ή επικοινωνία. Δηλαδή τύπου Κράσνονταρ, Λουντογκόρετς, ΑΕΚ και σία…

Καλός, αντικειμενικά, παίκτης που θα βοηθούσε οποιαδήποτε μεγάλη ελληνική ομάδα –και όχι μόνο τον Παναθηναϊκό– είναι ο Μαντσίνι αλλά όχι με αυτά τα τρελά λεφτά που πληρώθηκαν ως transfer fee. Και δεν μιλάω για τα 3.000.000 που έφτασε ο «τελικός λογαριασμός» στον Αλαφούζο (χωρίς μάλιστα να λογαριάζουμε το υψηλότατο συμβόλαιό του) αλλά ακόμη και τα 2.000.000 ήταν πάρα πολλά!

Απόδειξη πως στις 29 (του περασμένου) Αυγούστου ο Άρης είχε ουσιαστικά συμφωνήσει με την κυπριακή Ομόνοια με ένα πόσο κοντά στο 1.100.000 και ο Μαντσίνι είχε έτοιμες τις βαλίτσες του να πετάξει για Λάρνακα, για ένα συμβόλαιο κοντά στις 450.000 ετησίως! Τότε η μόνη εκκρεμότητα ήταν ποιος θα πλήρωνε το ποσοστό μεταπώλησης που είχε η Μπορντό (μιλάμε για 220 χιλιάρικα), αλλά όλα έδειχναν πως θα την ξεπερνούσαν. Τελικά ο Καρυπίδης άλλαξε γνώμη κι ακύρωσε εκείνη την πώληση. Και (οικονομικά) του βγήκε σε καλό. Σε λιγότερο από 5 μήνες τον πούλησε με τα διπλά και plus!


Τριπλασίασε τις αποδοχές του –παρά 100 χιλιάρικα– στον Παναθηναϊκό ο Ντάνιελ Μαντσίνι. Πόσα έπαιρνε στον Άρη; Κάτι παραπάνω από 300.000 ευρώ! Τρομερή αύξηση…

«Ψήφιζε» τον Παναθηναϊκό ο Μαντσίνι και πίεσε για να πάει στο «τριφύλλι»; Ναι και με τα… δύο χέρια του! Λογικό ήταν αφού εκτός από οικονομικά κι αγωνιστικά οι «πράσινοι» του τα… έδωσαν όλα! Μέχρι και ο Γιοβάνοβιτς του είχε μιλήσει / αναλύσει για τον… ηγετικό ρόλο που τον προόριζε στην νέα του ομάδα, προκειμένου να τον πείσει. Ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στην ΑΕΚ ο Αργεντινός θα είχε τον «εγγυημένο χρόνο συμμετοχής» που του έδωσε ο Παναθηναϊκός!


Αποκάλυψη: Στην ελληνική πιάτσα agent ακούγεται πως ο Αλαφούζος έδωσε μέχρι και bonus signing στον Μαντσίνι και τους ατζέντηδες του, κάτι που είθισται μόνο στις περιπτώσεις των ελεύθερων. Ο λόγος; Πως προτίμησε και έμεινε πιστός στον Παναθηναϊκό (που τον ήθελε από τον Οκτώβριο), παρότι στην ιστορία ενεπλάκησαν (άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο) Ολυμπιακός και ΑΕΚ…

Αλαφούζου αντίδραση σαφέστατης ενόχλησης, προς πάσα κατεύθυνση, στα γραφόμενα πως ο Μαντσίνι ήταν «μεταγραφή Γιοβάνοβιτς»! Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, πριν ακόμη ανακοινωθεί ο 26χρονος πασπαρτού μεσοεπιθετικός, δεν έκρυβε την δυσφορία του για το πώς… εμφανίστηκε / παρουσιάστηκε η απόκτησή του από τα ΜΜΕ. Υποστήριζοντας πως ο Μαντσίνι ήταν 1000% δική του μεταγραφή και όχι του Σέρβου κόουτς. Λογικό είναι αφού κυριολεκτικά τον «χρυσοπλήρωσε», σε ένα deal που προσέγγισε το καλοκαιρινό του Σπόραρ από τη Σπόρντιγκ…

Αλήθεια είναι επίσης πως το «Αλαφούζο δώσ’ τα όλα» για τον Μαντσίνι, ενεργοποιήθηκε από το βράδυ της Κυριακής. Όταν ο Παναθηναϊκός έχασε 0-3 από τον ΠΑΟΚ και μερίδα της Λεωφόρου έβριζε τον πρόεδρο των «πράσινων»…

Επηρεάζει τον Αϊτόρ η προσθήκη του Ντάνιελ Μαντσίνι στον Παναθηναϊκό! Αυτό πιστεύει και έχει την επιχειρηματολογία της η πιάτσα agents. Στον Αργεντινό δόθηκαν από τον Αλαφούζο το συμβόλαιο και από τον Γιοβάνοβιτς ο ρόλος στην ομάδα που κανονικά θα έπαιρνε ο Ισπανός εξτρέμ αν δεν είχε πάθει τους χιαστούς. Θυμίζω πως πριν από τον τραυματισμό του, ο Αϊτόρ ζητούσε 1.200.000 το χρόνο για να ανανεώσει ενώ η ανανέωση του έχει «παγώσει» εδώ και καιρό.


Ο Αλμέιδα πάντως όταν ρωτήθηκε από τους διοικητικούς υπευθύνους για Μαντσίνι, απάντησε πως είναι καλός παίκτης για το… ροτέισον της ΑΕΚ! Αυτό τα λέει όλα για το αν όντως οι «κιτρινόμαυροι» ασχολήθηκαν σοβαρά με τον Αργεντινό εξτρέμ, όπως δηλαδή βγήκε από τον Παναθηναϊκό (και προφανώς έτσι πλασαρίστηκε στον Αλαφούζο). Μάλιστα ο Αλμέιδα ήταν ξεκάθαρος πως αν γινόταν κίνηση τώρα για μεσοεπιθετικό προτιμούσε τον «δικό» του Κικάνοβιτς από το MLS (και κανέναν Μαντσίνι). Με τον Αμερικάνο να είναι και ποιο οικονομικός αφού κοστολογείται 1.800.000 δολάρια!

Ο Μελισσανίδης δεν παραχωρεί τώρα τον Λιβάι Γκαρσία, παρά το δεδομένο ενδιαφέρον από Βιγιαρεάλ, την Αλ Αχλί και μία Μπουντεσλιγκάτη ομάδα. Το καλοκαίρι είναι άλλη κουβέντα και προφανώς με άλλα λεφτά από τα 10 με 12.000.000 ευρώ που τον κοστολογούσε πριν από μερικούς μήνες και ως εξτρέμ. Τώρα πλέον είναι σέντερ φορ και πρώτος σκόρερ, σε μία ΑΕΚ που πάει φουλ για το πρωτάθλημα.

Όλα αυτά τα δεδομένα μπορούν να ανεβάσουν και τις απαιτήσεις του. Απλώς η στήλη να διευκρινίσει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Λιβάι Γκαρσία, γιατί κάποιοι μπερδεύονται: Η ΑΕΚ τον αγόρασε από τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ αντί 2.200.000 ευρώ και έχει το 60% των δικαιωμάτων του. Αν πουλήσει όμως, τον Λιβάι Γκαρσία τότε απο το ποσό του transfer fee τα πρώτα 2.200.000 ευρώ θα πάνε στην ΑΕΚ (το κόστος αγοράς του δηλαδή το 2020) και το υπόλοιπο θα μοιραστεί 60% στους «κιτρινόμαυρους» και το 40% στην Μπειτάρ!

Διαβάστε ακόμη: