Η οικογένεια του Τομ Σάιζμορ, μετά από προτροπή των γιατρών, «αποφασίζει για το τέλος της ζωής» του Αμερικανού ηθοποιού ο οποίος εδώ και δέκα ημέρες νοσηλεύεται με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τον μάνατζέρ του.

Ο 61χρονος Σάιζμορ, γνωστός μέσα από ρόλους σε ταινίες όπως οι «Saving Private Ryan», «Black Hawk Down» και «Natural Born Killers», αντιμετώπιζε προβλήματα με ναρκωτικές ουσίες και μάλιστα έχει φυλακιστεί για ενδοοικογενειακή βία.

Οπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης: «Σήμερα οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι δεν υπάρχει ελπίδα και συνέστησαν να τερματίσει τη ζωή του. Η οικογένεια συσκέπτεται σχετικά με το ζήτημα και θα προβεί σε ανακοινώσεις την Τετάρτη».

Η οικογένεια ζητά ο κόσμος να σεβαστεί την ιδιωτικότητά της κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής και ταυτόχρονα ευχαριστεί για τα χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης που έχει λάβει.

Ο Σάιζμορ έγινε ευρέως γνωστός τη δεκαετία του 1990 και το 1998 συμμετείχε με τον Τομ Χανκς στην οσκαρική ταινία «Saving Private Ryan». Άλλα φιλμ στα οποία εμφανίστηκε ήταν τα «Pearl Harbor», «Heat and True Romance» και η τηλεταινία «Witness Protection» από το 1999 για την οποία προτάθημε με Χρυσή Σφαίρα.

Τομ Σάιζμορ

Γεννημένος στο Ντιτρόιτ το 1961, ο Σίζμορ μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1980 για να ακολουθήσει καριέρα στην υποκριτική. Ξεκίνησε στο θέατρο και έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1989 με έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Born on the Fourth of July». Συνέχισε να εμφανίζεται σε πολλές αξιόλογες ταινίες τη δεκαετία του 1990, μεταξύ των οποίων οι ταινίες «True Romance», «Natural Born Killers» και «Saving Private Ryan».

5SIZEMORERFDF
Ο Τομ Σίζμορ στην ταινία «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» (Saving Private Ryan)

Παρά την επιτυχία του, ο Σάιζμορ πάλευε με τον εθισμό σε μεγάλο μέρος της καριέρας του. Έχει μιλήσει ανοιχτά για τις μάχες του με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, οι οποίες, όπως λέει, ξεκίνησαν όταν ήταν έφηβος. Έχει μπει και βγει από την αποτοξίνωση πολλές φορές και έχει συλληφθεί για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Τα προβλήματα εθισμού του ηθοποιού είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην καριέρα του. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, φέρεται να απολύθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή «Third Watch» λόγω χρήσης ναρκωτικών. Έχασε επίσης ρόλους σε σημαντικές ταινίες όπως το «Black Hawk Down» και το «The Departed» λόγω των προβλημάτων εθισμού του.

spl1156688_001

Εκτός από τους αγώνες του για τον εθισμό, ο Σάιζμορ είχε αντιμετωπίσει και νομικά προβλήματα. Το 2003 καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση για επίθεση στην τότε φίλη του, την ηθοποιό Χάιντι Φλάις. Eίχε επίσης κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από διάφορες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ηθοποιών και μιας μακιγιέζ.

Ο Τομ Σάιζμορ συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός και τελευταία χρόνια είχε εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Shooter», το «Twin Peaks» και το «The Rookie». Είχε επίσης συνεχίσει να εργάζεται σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας του 2021 «Night of the Sicario».

Διαβάστε περισσότερα