Ο Γιώργος Κούτσιας είναι πολύ πιθανόν να γίνει ο τρίτος Έλληνας επιθετικός που θα παίζει στο ΜLS την τρέχουσα σεζόν, για λογαριασμό των Σικάγο Φάϊαρ… Ταξιάρχης Φούντας (Ντι Σι Γουνάιτεντ) και Γιώργος Γιακουμάκης (Ατλάντα) οι δύο που έχουν προηγηθεί… Θα μπορούσε βέβαια να αποτελέσει και τον 4ο, αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε αρνηθεί την πώληση του Ιωαννίδη στη Σινσινάτι.

Ειδικότερα πάντως απευθείας από την Super League στον… θαυμαστό κόσμο του ΜLS (παραφράζοντας το «κλισέ» σλόγκαν για το αμερικανικό NBA), ο Κούτσιας –εφόσον υπάρξει done deal– θα αποτελέσει το πρώτο ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν που θα πουληθεί αφού ο Γιακουμάκης ήταν στη Σέλτικ και ο Φούντας στη Ραπίντ Βιέννης!

Υπάρχει βεβαίως Σουπερλιγκάτος επιθετικός που πουλήθηκε στο ΜLS –αυτός στη Σάρλοτ– από την Ελλάδα, μάλιστα πάλι φορ! Ο Πολωνός Κάρολ Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ! Σύμπτωση πως και ο δεύτερος που ετοιμάζει βαλίτσες, ο Κούτσιας, είναι επίσης του ΠΑΟΚ κι αγωνίζεται δανεικός στον Βόλο του Μπέου!


Όπως γίνεται αντιληπτό –και φυσικά δεν μπορεί να είναι τυχαίο ή μόνο… μανατζερικό– εδώ και μία διετία το ΜLS ασχολείται με την ελληνική ποδοσφαιρική αγορά, «σκανάροντας» και το πρωτάθλημά μας και την «δεξαμενή» των διεθνών Ελλήνων παικτών. Με μία σημαντική λεπτομέρεια: Οι Αμερικάνοι κοιτάνε στα μέρη μας συγκεκριμένα για… φορ! Ας το κρατήσουμε το τελευταίο για το προσεχές μέλλον…


Μέσα σε 13 μήνες, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανόν να βάλει στο ταμείο του συνολικά 7.000.000 ευρώ από την πώληση δύο επιθετικών του στο MLS! Στις 26/01/2022 έδινε τον Σφιντέρσκι με 4.500.000 και τώρα ετοιμάζεται να παραχωρήσει και τον Κούτσια με (χοντρικά) 2.500.000 ευρώ!

Ειδικότερα για τον Κούτσια το υπό ολοκλήρωση deal με τους Σικάγο Φάιαρ προβλέπει 570.000 δολάρια ετήσιες αποδοχές για τον άσο, ένα φιξ transfer fee 2.200.000 ευρώ για τον ΠΑΟΚ συν 300.000 για τον Βόλο αλλά και μελλοντικό bonus 500.000 για τον «δικέφαλο» που θα κρατήσει και το 20% (κατά άλλους το 25%)!


Ποιος κρύβεται πίσω από την πρόταση των Σικάγο Φάιαρ για τον Γιώργο Κούτσια; Ο… Τζόρτζ Χάιτζ, ο 53χρονος Ελβετός Αθλητικός Διευθυντής του αμερικάνικου κλαμπ, ο οποίος από το 2008 μέχρι το 2017 είχε το ίδιο πόστο στην Βασιλεία…

Ο Χάιτζ κάλλιστα θα μπορούσε σήμερα να μην ήταν στο Σικάγο αλλά στην Θεσσαλονίκη. Και να ήταν ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ! Και περνάω αμέσως στο παρασύνθημα…

Λίγοι γνωρίζουν πως ο Ιβάν Σαββίδης προς τα τέλη του 2019 και πριν καταλήξει στον Όλαφ Ρέμπε, έφτασε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Χάιτζ για να αναλάμβανε αυτός αθλητικός διευθυντής! Ο Ελβετός ήταν η πρώτη επιλογή της ιδιοκτησίας αλλά δεν τα βρήκαν και έτσι πήγαν μετά στον νούμερο 2 υποψήφιο, που ήταν ο Γερμανός!


Ο Γιώργος Κούτσιας που πρώτα ανανέωσε με τον ΠΑΟΚ και μετά (Σεπτέμβριο) παραχωρήθηκε δανεικός στο Βόλο, έχει στο μεταξύ –για πολλοστή φορά– αλλάξει μανατζερική στέγη.

Εδώ και μήνες δεν είναι στο Γραφείο του Πασχάλη Τουντούρη αλλά στη «Rush & Guide» (από τα αρχικά των επωνύμων των δύο ιδιοκτητών της, ομογενών από Ολλανδία και Γερμάνια αντίστοιχα, των Νίκου Ρεκλίτη και Βασίλη Γαλάνη). «Ομόσταυλος» μεταξύ άλλων των Μαχαίρα (ΑΕΚ), Δούμτσιου / Παναγιώτου (Λεβαδειακός), Νικολιά (ΑΕΛ)!

Ποιο ήταν το «μυστικό» του συγκεκριμένου Γραφείου για να δελεάσει τον Κούτσια; Πως έκανε… ατζέντη τον θείο του, Βάιο Κούτσια! Σύμφωνα δε με την ελληνική πιάτσα agents, ο θείος του Κούτσια κι ατζέντης στην «R&G» ήταν που πήγε την πρόταση των Σικάγο Φάιαρ στον ΠΑΟΚ!


Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται για ποσά από 2 έως 3.000.000 transfer fee την πώληση του Κούτσια, όταν έχει απορρίψει αντίστοιχα ποσά για τον 2.5 χρόνια μικρότερό του, Στέφανο Τζίμα.

Με τον Λουτσέσκου προπονητή, ο Κούτσιας στον ΠΑΟΚ ξεκάθαρα δε θα έπαιρνε τις ευκαιρίες του Κωνσταντέλια ή του Κουλιεράκη! Ο Ρουμάνος θεωρεί πως δεν είναι έτοιμος για αυτό το επίπεδο, τον θεωρεί αργό και ότι παίζει… παράλληλο ποδόσφαιρο. Ούτε ο Ζοσέ Μπότο όμως, είναι… μεγάλος θαυμαστής του Κούτσια.

Οι απόψεις / αξιολογήσεις προπονητή / αθλητικού διευθυντή, το δείγμα του Κούτσια στον Βόλο (και εκεί δυσκολεύεται να κάνει το… μπαμ) και το νέο μεγάλο πρότζεκτ στην ίδια θέση, αυτό του Τζίμα, που έρχεται από πίσω σηκώνοντας τρομερή σκόνη, οδηγούν τον ΠΑΟΚ στην απόφαση να πουλήσει τον 19χρονο φορ με ένα ποσό μάλλον χαμηλό. Πόσο μάλλον αν σκεφθεί κάποιος πως στα 17 του χρόνια, ο Κούτσιας αμειβόταν με 200 και 250.000 ευρώ…

Διαβάστε ακόμη: