Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, είχε στις πρώτες θέσεις των σόου τούς συνήθεις ύποπτους, και μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη, τη μητέρα του Ίλον Μασκ, Μέι. Στα 74 της χρόνια, είναι μια απαστράπτουσα παρουσία που βάζει κάτω πολλές 60χρονες, μην πούμε και 50χρονες και ακουστούμε υπερβολικοί. Είναι μια από τις πιο αυθεντικές εκπροσώπους της νεόφαντης γενιάς που αποκαλείται Generation Ageless (άχρονη γενιά).

Ο Ίλον Μασκ είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, η μητέρα του πάλι όχι. Είναι αναμφισβήτητα μια περιζήτητη μοντέλα και μια επιτυχημένη influencer με ένα εκατομμύριο περίπου ακόλουθους. Η ελίτ της μόδας την έχει ερωτευθεί και την έχει κάνει δεκτή μετά βαΐων και κλάδων στο κύκλωμα. 

Μεγάλωσε σε μια περιπετειώδη οικογένεια. Οι γονείς της μαζί με τα πέντε τους παιδιά γύρισαν όλον τον κόσμο το 1952 με το ιδιόκτητο αεροπλάνο τους, ενώ έζησαν για 10 ολόκληρα χρόνια στην έρημο Καλαχάρι αναζητώντας τη Χαμένη Πόλη. Οι Χάντελμαν, όπως είναι το πατρικό της επίθετο, υπήρξαν πολύ πλούσιοι και πολύ διάσημοι. 

Στα 60s η Μέι υπήρξε καλλονή. Ξεκίνησε το μόντελινγκ σε ηλικία μόλις 15 χρονών. Το 1969 έφτασε στον τελικό των καλλιστείων για την ανάδειξη της Μις Νότια Αφρική, αλλά έχασε το στέμμα στο τσακ. Έναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκε τον παιδικό της έρωτα, τον Έρολ Μασκ, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Τον χώρισε το 1979.

Σε όλη της τη ζωή υπήρξε κοκέτα, αλλά επαγγελματίας μοντέλο έγινε σε μεγάλη ηλικία. Ήθελε, λέει, να το κάνει με τον τρόπο της και όχι να πρέπει να τρέχει  σε οντισιόν ή να ψάχνει για ατζέντηδες. Σήμερα που μιλάμε (ή μάλλον γράφουμε) γίνεται πολλή συζήτηση κι έχει μεγάλη ζήτηση. Εμφανίζεται σε εξώφυλλα περιοδικών, μεταξύ των οποίων η Vogue και το Sports Illustrated (το 2022 παρακαλώ!), πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικές καμπάνιες και μουσικά βιντεοκλίπ (ας πούμε, για το Haunted της Μπιγιονσέ). Έχει κάνει και γυμνά εξώφυλλα για τα περιοδικά Time και New York (2011). Σπούδασε και ασχολείται με τη διατροφολογία, ενώ πρόσφατα έγινε και συγγραφέας εκδίδοντας το πόνημα «A Woman Makes a Plan».

Πάντως και στην κανονική της ζωή νιώθει και φέρεται ως μοντέλο, και κάνει τα κεφάλια να γυρίζουν για να την κοιτάξουν καλύτερα. Σε κάθε της δημόσια εμφάνιση φορά τα καλύτερα των καλύτερων, έχοντας στο πλευρό της μια ομάδα από τους top στιλίστες. Μπορεί να τους πληρώσει· ας μην ξεχνάμε πως είναι μητέρα του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο (ανάλογα με την τιμή της μετοχής του twitter, ο Ίλον κινείται μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης στη λίστα).

Διαβάστε περισσότερα