Για μια ακόμη χρονιά, ο αμερικανικός οργανισμός Consumer Reports προχώρησε σε μια εκτεταμένη μελέτη προκειμένου να αναδείξει ποιες μάρκες κατασκευάζουν τα καλύτερα αυτοκίνητα και ποιες τα χειρότερα.

Η τελική βαθμολογία – ανώτατο όριο το 100 – αποτελεί συνδυασμό διαφόρων παραγόντων, όπως ικανοποίηση ιδιοκτήτων, δοκιμές στον δρόμο, αξιοπιστία και ασφάλεια.

Στη φετινή λίστα λοιπόν, η BMW αναδείχθηκε η κορυφαία όλων, κερδίζοντας τόσο τη Subaru, όσο και τη Mini για 2 βαθμούς.

Ο επικεφαλής δοκιμών της Consumer Reports, Jake Fisher, δήλωσε πως η βαυαρική φίρμα κατασκευάζει πολλά μοντέλα υψηλής απόδοσης, με πλήρη χαρακτηριστικά και αξιόπιστα, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη που βρέθηκε στην 1η θέση.

Επίσης, τόνισε ότι άλλες μάρκες που δεν χαρακτηρίζονται πολυτελείς, όπως η Subaru, η Toyota και η Mazda διατηρούνται σταθερά ψηλά στην κατάταξη, διασφαλίζοντας ότι οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να δαπανήσουν πολλά χρήματα για να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο υψηλής ποιότητας.

Στην πρώτη δεκάδα της λίστας, βρέθηκαν αρκετές ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Lexus, η Honda, η Toyota και η Mazda, αλλά και μια κορεατική Kia.

Ποιες μάρκες κατασκευάζουν τα χειρότερα αυτοκίνητα

Με βάση πάντα την αξιολόγηση της Consumer Reports, Land Rover, Jeep και Jaguar, χρειάζονται επειγόντως βελτίωση.

Οι αναφορές των ιδιοκτήτων δεν είναι και οι πλέον θετικές, ενώ και στις δοκιμές τα μοντέλα των παραπάνω μαρκών, υπολείπονται σε διάφορους τομείς.

Εντύπωση κάνει η θέση της Mercedes-Benz, μια μάρκα που υποτίθεται διαθέτει εξαιρετικά και ιδιαίτερα ακριβά οχήματα, αλλά και η άνοδος της Tesla, η οποία από την 23η θέση το 2021, πέρυσι ανέβηκε στην 17η, ξεπερνώντας παραδοσιακούς κατασκευαστές από Ευρώπη και Ασία.

Αυτή είναι η αναλυτική βαθμολογία των 32 αυτοκινητοβιομηχανιών:

BMW: 81
Subaru: 79
Mini: 79
Lexus: 77
Honda: 77
Toyota: 76
Genesis: 76
Mazda: 75
Audi: 74
Kia: 73
Acura: 72
Buick: 71
Hyundai: 71
Porsche: 70
Dodge: 68
Lincoln: 66
Tesla: 66
Infiniti: 65
Volkswagen: 64
Volvo: 64
Nissan: 63
Ford: 63
Chevrolet: 62
Cadillac: 62
Chrysler: 62
Mercedes-Benz: 56
GMC: 55
Mitsubishi: 54
Alfa Romeo: 53
Jaguar: 52
Jeep: 46
Land Rover: 45

Διαβάστε περισσότερα