Η Φενέρ ούτε αυτή τη σεζόν θα καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα στην Τουρκία. Παρότι έριξε πάρα πολύ χρήμα και πήρε προπονητή τον γνωστό Πορτογάλο Ζόρζε Ζεσούς (για μία σεζόν ο πρόεδρος Αλί Κότς του έσκασε εφάπαξ 4.000.000 ευρώ)

Η ομάδα του Ζεσούς ξεκίνησε εντυπωσιακά αλλά στην πορεία ξεφούσκωσε και πλέον η Γαλατάσαραϊ είναι πρώτη και στο +9! Το αποτέλεσμα είναι τόσο το κλαμπ, όσο και ο Ζεσούς να ανακοινώσουν πως δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους μετά τον Μάιο.

Θεωρητικά, λοιπόν, από τώρα στη δημοφιλέστερη τουρκική ομάδα ψάχνουν για την επόμενη ημέρα στην τεχνική ηγεσία. Τον άνθρωπο / προπονητή που θα την επαναφέρει στους τίτλους…

Μόνο που αυτή η διαδικασία είναι λίγο περίπλοκη αφού θα εξαρτηθεί κι από το ποιος θα βγει πρόεδρος στη Φενέρ μίας και τον Ιούνιο τελειώνει η θητεία της διοίκησης Αλί Κοτς (στους τουρκικούς συλλόγους ψηφίζουν τα μέλη τον πρόεδρο).

Εδώ, λοιπόν, έρχεται και κολλάει ο… Ραζβάν Λουτσέσκου! Διαχρονικά γούστο και προπονητικός πόθος του Τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία / παράγοντα, αλλά μία φορά στο παρελθόν (μετά το 2018, όταν δούλευε στην Αλ Χιλάλ) είχε επιχειρήσει να τον πάει στην Φενέρ.

Οι έγκυρες πληροφορίες της στήλης από Κωνσταντινούπολη μεριά θέλουν τον Αλί Κότς να έχει –εν όψει και τον εκλογών– βασικό του στόχο να συμφωνήσει –μετά τον Μάιο– με τον Λουτσέσκου, έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσει ως προεκλογικό του όπλο αφού το όνομα Λουτσέσκου (λόγω του πατέρα του), κάνει μεγάλο γκελ στην γειτονική χώρα!


Μου λένε πως η Φενέρ σίγουρα θα πάει το καλοκαίρι στον Λουτσέσκου. Είχε συμβεί και με το «παράρτημά» της, τη Χαλ της Τσάμπιονσιπ, που έχει ιδιοκτήτη τον μέτοχο / οπαδό της Φενέρ, «Mr. Survivor» Ατζούν, ο οποίος στις αρχές του χειμώνα επιχείρησε να πάρει προπονητή τον Ρουμάνο.

Το ζητούμενο είναι τι θα κάνουν οι Σαββίδηδες το καλοκαίρι, σε μία τέτοια προσέγγιση. Θα… δείξουν πάλι την ρήτρα εξαγοράς που υπάρχει στο συμβόλαιο του Λουτσέσκου με τον ΠΑΟΚ και είναι 7.000.000; Ή θα την διαπραγματευτούν;

Ο Ρουμάνος πάντως μόνο αν τα έβρισκαν ΠΑΟΚ και Φενέρ θα έφευγε αφού έχει συμβόλαιο έως το 2024 με τον «δικέφαλο»…


O Aϊτόρ δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή είχε αποφασίσει να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό, πριν ακόμη τραυματιστεί. Λαϊκισμός / πούλησε οπαδιλίκι στην καλύτερη των περιπτώσεων, αυτή η δήλωση. Εκτός κι αν ο Ισπανός ατζέντης του, ο Άλμπερτ Μποτίνες, έκανε ό,τι έκανε από τότε, εν αγνοία του ποδοσφαιριστή / πελάτη του.

Για να μην το κουράζω και επειδή και στο παρελθόν έχουμε από εδώ αναλύσει το πόσο «σκληρός διαπραγματευτής» αλλά και «ανακατωσούρας» ατζέντης είναι ο Μποτίνες, εφόσον ο Αϊτόρ δεν τραυματιζόταν και συνέχιζε εξίσου εντυπωσιακά την σεζόν, όπως δηλαδή την ξεκίνησε, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα πολύ διαφορετικά.

Εδώ στις πρώτες επαφές που είχαν γίνει τον Σεπτέμβριο υπήρχε πολύ μεγάλη απόσταση, με τον Μποτίνες να ζητάει το συμβόλαιο του Μπερνάρ (1.200.000 ετησίως) και να επικαλείται πως είχε πρόταση 1.000.000 από την ΑΕΚ (στην οποία είχε πάει τον Φερνάντες)…


Ο Μποτίνες δεν είναι μικρό μέγεθος στην ισπανική μανατζερική πιάτσα, διαχειρίζεται παίκτες – πρότζεκτ τύπου Μπεγερίν, Ονάνα, Πάου Λόπες και στη… στρατηγική του είναι σταθερά να βάζει στο «παιχνίδι» κι άλλους ενδιαφερόμενους / ομάδες. Το έκανε και στην υπόθεση ανανέωσης του Αϊτόρ, «μπλέκοντας» την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός για να… προστατέψει τον Αϊτόρ πάντα άφηνε να διαρρέει πως το πρόβλημα για την ανανέωση ήταν ο ατζέντης του. Το έκανε και λίγο πριν από την συμφωνία / υπογραφές. Η αλήθεια όμως, είναι πως το κλαμπ προσπάθησε ακόμη και να παρακάμψει τον Μποτίνες αλλά… έφαγε πόρτα. Κι αυτό αφού ο Αϊτόρ τον εμπιστευόταν και δεν ήθελε να τον «ντριμπλάρει»…

Στο διά ταύτα: Η υπόθεση Αϊτόρ είχε αρκετές ομοιότητες με εκείνη του Φερνάντες. Οι Σαββίδης προσπάθησαν να βγάλουν «εκτός κόλπου» τον Μποτίνες ποντάροντας στον… Μπέο αλλά το «πλήρωσαν» αφού ο Ισπανός ατζέντης πήγε τελικά τον πελάτη του και με τους δικούς του όρους στην ΑΕΚ!

Αντιθέτως στον Παναθηναϊκό κάποια στιγμή αποφάσισαν να ρίξουν νερό στο κρασί τους για να ανανεώσουν τον Αϊτόρ. Ουσιαστικά όμως, ικανοποιώντας τον μίνιμουμ στρατηγικό στόχο του Μποτίνες, που ήταν να πετύχει τουλάχιστον τον διπλασιασμό (συν κάτι ψιλά) των αποδοχών του Ισπανού εξτρέμ. Και με συμβόλαιο επέκτασης διετίας και όχι τριετίας (επίσης επιθυμία της πλευράς Μποτίνες).

Διαβάστε ακόμη: