Ο Γιώργος Κούτσιας, παρότι στον Οργανισμό ΠΑΟΚ θεωρείται ταλέντο ανώτερο κι από τον Χρήστο Τζόλη –που έκανε το… μπαμ και πήγε στα ταμεία 12.000.000 ευρώ από την Νόριτς– δεν πείθει ακόμη τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Δεν πήρε τη σεζόν που πέρασε έστω τις μισές ευκαιρίες από αυτές που ο Ρουμάνος κόουτς έδωσε στους Λύρατζη, Τσιγγάρα.

Θα μου πείτε, άλλο δεξιός μπακ κι αμυντικός χαφ κι άλλο σέντερ φορ και μάλιστα σε ελληνική ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Πόσω μάλλον, όταν ο Κούτσιας ενηλικιώθηκε (18 χρονών) μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο…

Το συγκεκριμένο όνομα, βέβαια, μόνο άγνωστο ή… τυχαίο δεν είναι, όταν μιλάμε για ατζέντες και scouting reports ακόμη και μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Ο Κούτσιας από 16 χρονών παίζει πολύ… ψηλά στην διεθνή αγορά, θεωρήθηκε εξ αρχής σούπερ ταλέντο, έβγαλε φήμη και στις μικρές εθνικές ομάδες και με τα  πολλά γκολ του στις ομάδες υποδομής του ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Κούτσιας, πλέον στα 18 του χρόνια, έχει (για την ηλικία του) ένα υψηλότατο συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2023!

Και ήδη έχει ενεργοποιηθεί ένας ιδιαίτερος όρος / μία ρήτρα που υπάρχει σε αυτό. Για την ακρίβεια, ένα buy out με ισχύ μέχρι τις 27 Αυγούστου, από την στιγμή που δεν τηρήθηκε ένας άλλος όρος, ότι δηλαδή θα “έγραφε” / έπαιρνε 600 λεπτά συμμετοχής με την πρώτη ομάδα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Κάτι που δεν συνέβη όμως και έτσι, το ύψους 2.000.000 ευρώ buy out ισχύει! Αν βρεθεί ομάδα και τα δώσει, ο “δικέφαλος” ούτε να τα… ματσάρει μπορεί!

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι εφόσον ο Κούτσιας έχει φτιάξει τέτοιο όνομα / φήμη που να θεωρείται διεθνώς wonderkid κι ενώ στο πρόσφατο παρελθόν έχουν ακουστεί (μεταξύ άλλων) ομάδες όπως η Ντόρτμουντ, η Ίντερ, η Αϊντχόφεν, η Μπολόνια, η Τορίνο κανονικά δεν πρέπει να… βρεθούν από το εξωτερικό αυτά τα λεφτά;

Δεν είναι, βέβαια, μικρό ποσό τα 2 εκατ. ούτε όμως και κάτι τρομερό, για τα συγκεκριμένα κλαμπ. Τι, όχι;


Πάμε τώρα και στη… βόμβα που έπεσε στην ελληνική πιάτσα agents. Κι αυτό αφού ο Γιώργος Κούτσιας άλλαξε πάλι μανατζερική στέγη. Με το που έκλεισε 15άμηνο.

Τον Γενάρη του 2021, ο Κούτσιας και η οικογένειά του είχαν έρθει σε συμφωνία με την Αxia Sports! Μια εταιρία με έδρα το Μόντρεαλ, head τον Νίκο Μαυρομάρα και με πολυδιαφημισμένο deal 30.000.000 ευρώ που είχε κάνει, του Τζόναθαν Ντέιβιντ, από την Γάνδη στη Λιλ…

Τους προηγούμενους μήνες όμως, κυκλοφορούσαν φήμες πως τον Κούτσια… πολιορκούσαν ξανά διάφοροι ατζέντηδες και γραφεία, παρότι ήταν στην Axia. Και είναι αλήθεια πως και ο νεαρός άσος αλλά και ο θείος του, έκαναν αρκετά ραντεβού!

Για να υπάρξει τελικά νικητής στο τρελό… σαφάρι για την υπογραφή Κούτσια. Κι αυτός ήταν ο Έλληνας μεγαλοατζέντης Πασχάλης Τουντούρης και η εταιρεία του.

Με την Prosport να τον έχει επίσημα πλέον περασμένο στο πελατολόγιό της (όπως εμφανίζεται στο transfermarkt) και να βρίσκεται στην 8η θέση από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας (1.000.000 ευρώ)! Έτσι ο νεαρός φορ του ΠΑΟΚ είναι πλέον «ομόσταβλος» των Τσιμίκα, Αλεξανδρόπουλου, Γούτα, Δουβίκα, Βρουσάι, Αθανασιάδη, Χατζηγιοβάνη, Κολοβού, Κίτσιου.

Βέβαια, η περίπτωση του Κούτσια είναι και μια… καυτή πατάτα που θέλει ιδιαίτερη διαχείριση. Πολλές οι απαιτήσεις από το περιβάλλον του, ένα buy out που δεν είναι μικρό ούτε μεγάλο για αυτό το καλοκαίρι, οι… ευαίσθητες ισορροπίες και οι… λεπτές διαχωριστικές γραμμές με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό!


O Γιάννης Φετφατζίδης έχει συμπληρώσει 20 μήνες πλέον στο Κατάρ, για λογαριασμό της Αλ Κορ. Και μπορεί να έχει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023, αλλά ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο «ψάχνεται» για να επιστρέψει στην ελληνική Super League…

O «Φέτφα», έχοντας κλείσει τα 31 του χρόνια και μετά από μία σεζόν με απολογισμό 22 ματς / 4 γκολ / 3 ασίστ με την Αλ Κορ, είναι αλήθεια πως προτάθηκε στον Παναθηναϊκό, που ψάχνει για εξτρέμ –πίσω από τους Παλάσιος, Αιτόρ– για το βασικό ροτέισον. Και δεν προτάθηκε τώρα –δηλαδή αυτή την εβδομάδα που κυκλοφόρησε το θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ– αλλά από τον… Μάιο!

Η υποψηφιότητα του Φετφατζίδη, λοιπόν, στον Παναθηναϊκό δεν προχώρησε αλλά για την ακρίβεια δεν κάηκε τελείως κιόλας! Τι εννοώ; Στην πλευρά του παίκτη μεταφέρθηκε πως οι Γιοβάνοβιτς – Κόντης ψάχνουν για κάτι διαφορετικό, έχουν συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες αλλά εφόσον δεν τους κάτσουν ή προκύψουν αποχωρήσεις στο ρόστερ, μπορεί να τους απασχολήσει / να εξετάσουν ξανά την περίπτωσή του. Μελλοντικά, πολύ πιο… βαθιά μέσα στο καλοκαίρι, αυτό ίσως και να συμβεί…

Ουσιαστικά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς… έβγαλε τώρα το στοπ για του «Φέτφα» στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως, έχει και τον… Άρη σαν ελληνική εναλλακτική. Μην ξεχνάμε πως ο  διεθνής ακραίος επιθετικός είναι δημοφιλής τόσο στους οπαδούς των «κίτρινων», όσο και στο αφεντικό (Καρυπίδη).

Και ποιος ξέρει, μπορεί να πουληθεί ο Ματέο Γκαρσία στην Αργεντινή και στη θέση του να επιστρέψει ο Φετφατζίδης (το αντίστροφο είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2020)!


Ο Ματίας Αλμέιδα έχει ζητήσει την απόκτηση δύο βασικών στόπερ. Για την ακρίβεια, έχει ζητήσει να αποκτηθούν δεξιοπόδαρος κι αριστεροπόδαρος στόπερ! Δηλαδή, κεντρικοί αμυντικοί για τη θέση και του Βράνιες αλλά και του Τζαβέλλα!

Γιατί το επισημαίνω, για τον αριστεροπόδαρο στόπερ; Επειδή, ενώ για τον Βράνιες γράφεται πλέον φόρα παρτίδα πως η ΑΕΚ θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του, τον Τζαβέλλα δεν τον… ακουμπάνε!

Και ο σταθερά (επί Φαν’τ Σχιπ αλλά πλέον και επί Πογέτ) διεθνής στόπερ έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με τους «κιτρινόμαυρους» και από πλευράς αποδοχών είναι στα ίδια επίπεδα με του Βράνιες (στην 400άρα).

Τι κυκλοφορεί για τη «διάσωση του στόπερ Τζαβέλλα» στην ΑΕΚ; Ότι η διοίκηση έχει περάσει στον κόουτς Αλμέιδα πως θα του είναι χρήσιμος λόγω εμπειρίας αλλά κυρίως λόγω του… «team spirit» που διαθέτει! Κι ας είναι πλέον στα 35 του χρόνια…