Καθώς το bitcoin εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ την περίοδο της πανδημίας, όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές ζητούν πλέον να λαμβάνουν μέρος ή το σύνολο του μισθού τους σε crypto. Οι περισσότερες από τις συμφωνίες έγιναν το 2021, όταν η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων άγγιξε για λίγο τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και η αξία της αυξανόταν σταθερά. Βέβαια, όπως αποδείχθηκε αμέσως μετά και κυρίως την περσινή σεζόν, η βουτιά ήταν τεράστια.

Δεν είναι μόνο οι αθλητές που πληρώνονται σε crypto. Οι δήμαρχοι του Μαϊάμι και της Νέας Υόρκης Francis Suarez και Eric Adams έλαβαν επίσης μέρος του μισθού τους σε κρυπτονόμισμα ώστε να αποδείξουν στην πράξη το άνοιγμα των πόλεών τους στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο. Εντωμεταξύ, παρά την αστάθεια που επικράτησε πέρυσι στις τιμές του, ακόμη και φέτος υπάρχουν κορυφαίοι επαγγελματίες που το προτιμούν για τις απολαβές τους, τζογάροντας σχεδόν. Ας δούμε παρακάτω, 7 από αυτούς.

Lionel Messi

Ο Lionel Messi σόκαρε τον κόσμο όταν ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει το 20χρονο ειδύλλιο με την Μπαρτσελόνα το 2021 για να ενταχθεί στην PSG. Εντάχθηκε στον σύλλογο και σήμερα είναι μεταξύ των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως. Ωστόσο, πολλοί δε γνωρίζουν ότι ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας πληρώνεται και σε κρυπτονομίσματα. Για την ακρίβεια, ο Messi λαμβάνει ένα μικρό μέρος του μισθού του σε “$PSG Fans Tokens”. Πρόκειται για ένα νόμισμα που δίνει στον κάτοχό του αποκλειστική πρόσβαση σε ορισμένα από τα οφέλη του συλλόγου και έχει χρηματιστηριακή αξία λίγο πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια. Το συνολικό ποσό που κατέχει ο Messi προφανώς παραμένει ένα μυστήριο, αλλά είναι με βεβαιότητα ο πιο διάσημος αθλητής της λίστας.

Klay Thompson

Ο Klay Thompson των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς του NBA είναι ένας σύγχρονος θρύλος του αθλήματος, συνεπώς αποτέλεσε είδηση για τους fans των crypto όταν ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος του μισθού του σε Bitcoin, χρησιμοποιώντας το Cash App. Ο Thompson ανέφερε ότι το προτίμησε επειδή θεωρεί ότι έχει τη δυνατότητα να γίνει το μέλλον του χρήματος.

Andre Iguodala

Ο επίσης πρωταθλητής με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Andre Iguodala ανακοίνωσε την ίδια ημέρα με τον Thompson, ότι και αυτός θα πληρωθεί σε crypto. Ο Iguodala δε δήλωσε συγκεκριμένο ποσοστό, ξέρουμε μόνο ότι έβγαλε περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια τη σεζόν 2021-22.

Odell Beckham Jr.

Ο Odell Backham Jr υπέγραψε για τελευταία φορά στους Los Angeles Rams πριν από τη σεζόν 2021 του NFL και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ο wide receiver συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση του Super Bowl πέρυσι, το οποίο ήταν το πρώτο στην καριέρα του. Όμως, τραυματίστηκε στα μέσα του Super Bowl, παθαίνοντας ρήξη χιαστού.

Aaron Rodgers

Ο quarterback των Green Bay Packers είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους quarterbacks που έχει δει ποτέ το NFL. Κέρδισε το Super Bowl και αναδείχθηκε MVP. Εκτός από τα αθλητικά του επιτεύγματα, έγραψε ιστορία όταν ανακοίνωσε ότι θα πληρωθεί με Bitcoin το 2021 χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Cade Cunningham

Η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων BlockFi συμφώνησε σε πολυετή συνεργασία με τον Cade Cunningham, ο οποίος επιλέχθηκε από τους Detroit Pistons με το νούμερο 1 στο ντραφτ του NBA το 2021, και του έδωσε μπόνους υπογραφής απευθείας σε bitcoin. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Cunningham συνεργάζεται με την BlockFi σε εκπαιδευτικά βίντεο, διαφημιστικά δώρα, αποκλειστικές συνεντεύξεις και άλλες προσπάθειες “για την ευαισθητοποίηση παύλα ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την αξία των κρυπτονομισμάτων”.

Διαβάστε περισσότερα