Πολιτικό σύστημα που παραπέμπει σε αχταρμά είναι το σημερινό μετά την 9η Ιουνίου.

Στη κυβερνώσα παράταξη ο πρόσφατος ανασχηματισμός άφησε πικρή γεύση επιτείνοντας την μεγάλη γκρίνια που υπάρχει στην Πειραιώς για τα πρόσωπα που παρέμειναν στο σχήμα και γι’ αυτά που μπήκαν.

Βουλευτές και λοιποί υπουργοί θεωρούν τον ανασχηματισμό κάτω του μετρίου την ώρα που όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση χάνει σταθερά έδαφος στην κοινωνία από τα θέματα καθημερινότητας.

Η Νέα Δημοκρατία αρχίζει να έχει θέμα πλέον από τα δεξιά της.

Δεν μιλάμε για την ξαφνική γιγάντωση δεξιών κομμάτων, όπως το κόμμα Βελόπουλου, το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου και του ΝΙΚΗ, αλλά για την αλλαγή διαθέσεων από τους βουλευτές της δεξιάς πτέρυγας που πλέον θα ανοίγουν ζητημα με την ηγεσία για κάθε ζήτημα.

Και αν στην αρχή ήταν το θέμα του γάμου των ομόφυλων, τώρα είναι ο ανασχηματισμός που άφησε αλώβητα τα ίδια και τα ίδια άτομα αλλά και το ζήτημα που άνοιξε ο Νότης Μηταράκης με την μη στήριξη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την ίδια ώρα, στην Κεντροαριστερά προμηνύονται τεράστιες αλλαγές.

Ο Χάρης Δούκας έριξε το γάντι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και έδειξε ότι ενδιαφέρεται για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πλέον βρίσκεται στριμωγμένος. Θα πρέπει να ανοίξει την διαδικασία προσφυγής προς τη βάση του κόμματος.

Αυτή την στιγμή τον στηρίζει μόνο ο δικός του κύκλος προσώπων.

Όλα σχεδόν τα μεγαλοστελέχη είναι θετικά στο να αλλάξει η ηγεσία, θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάει παραπάνω.

Το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε ένα κύκλο εσωστρέφειας που θα κάνει να περάσει τουλάχιστον 1 χρόνο, αφού ο σχεδιασμός είναι να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και εάν έχουμε νέα ηγεσία θέλει τουλάχιστον 6 μήνες για να πάρει μπρος…

Στο δε ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα είναι φαινομενικά πιο ήρεμα, όμως, μέσα στο κόμμα ο κόσμος βράζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να εμπνεύσει, έχασε και άλλους ψηφοφόρους, πλέον υπάρχει αμφισβήτηση από μεγάλα στελέχη, αρθρογράφους, δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ και φυσικά υπάρχει και ο Αλέξης Τσίπρας που κάπως κάπου θέλει να επιστρέψει.

Όσο επιτείνεται η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα χάνει αριστερούς ψηφοφόρους.

Στις ευρωεκλογές είδαμε μία αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Διαβάστε ακόμη