Ξαναμπαίνει, μου λένε, στο τραπέζι και θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της 28ης Ιανουαρίου το ζήτημα της πώλησης ή όχι της Εθνικής Ασφαλιστικής στο κερδοσκοπικό fund CVC, που σαρώνει τα πάντα στην ελληνική επιχειρηματική αγορά στο διάβα του!

Το CVC, που εδώ και ενάμισι χρόνο παίζει με την Εθνική Τράπεζα την γάτα με το ποντίκι, φέρεται να ανέβασε εκ των υστέρων την προσφορά του κατά 50 εκατ. ευρώ και επιδιώκει να πείσει τη διοίκηση Μυλωνά να προχωρήσει την πώληση.

Ωστόσο, παρότι το επιθετικό fund ανέβασε την πρότασή του, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την πώληση της Axa στην Generali, αλλά και την αντίδραση των συνδικαλιστών της Εθνικής Ασφαλιστικής, εγείρονται ζητήματα ηθικής τάξης ως προς την στάση που κράτησε τόσο καιρό!

Γιατί η αλήθεια είναι πως το CVC ως ένας και μοναδικός υποψήφιος, παίζοντας παιχνίδι καθυστερήσεων, ουσιαστικά απέβλεπε πως θα πάρει την Εθνική Ασφαλιστική φθηνά, και μάλιστα, όπως προέκυψε εκ των υστέρων, φθηνότερα από το αρχικό τίμημα, καθώς έκανε συνεχή παζάρια για περαιτέρω μείωση μιας εξευτελιστικής πρότασης!

Αφού την ήθελε, λοιπόν, την εταιρία γιατί δεν την έπαιρνε ενάμισι χρόνο; Γιατί εκβίαζε καταστάσεις θεωρώντας πως έχει το πάνω χέρι ως μόνος και προνομιακός υποψήφιος;

Και γιατί έρχεται σήμερα, μετά τις εξελίξεις, και αλλάζει τη στάση του ανεβάζοντας την προσφορά;

Αν η Εθνική τού την είχε ήδη πουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική, για τι σκάνδαλο θα μιλάγαμε σήμερα;

Υπό αυτή την έννοια, η μέχρι σήμερα στάση του CVC είναι απαράδεκτη και κατακριτέα! Και υπό νορμάλ συνθήκες η διοίκηση της Εθνικής δεν θα έπρεπε να μιλάει μαζί τους! Γιατί πήγαν να εκμεταλλευθούν την αδυναμία και την συγκυρία. Και να επιβάλουν καταστάσεις. Γεγονός που γεννά ερωτήματα και ως προς άλλες δουλειές που έχουν κάνει, ορισμένες από τις οποίες ενδεχομένως θα έπρεπε να ελεγχθούν!

ΥΓ.: Ας μην ξεχνάμε πως το CVC πάει να πάρει την Εθνική Ασφαλιστική όχι με φρέσκο χρήμα που θα φέρει στη χώρα, αλλά με δικά μας λεφτά, των ελληνικών τραπεζών, τα οποία στερούνται υγιείς εγχώριες επιχειρήσεις!